Revija Reporter
Slovenija

Smrtno nevarni manever pri Žalah: osumljeni diler na begu se je zaletel v policijsko vozilo

STA

24. jan. 2018 15:48 Osveženo: 2:04 / 25. 1. 2018

Deli na:

Kriminalisti so v kriminalistični preiskavi suma neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami danes v Ljubljani prijeli dva moška.

Pri ustavljanju njunega vozila v bližini krožišča Žale je voznik namerno trčil v vozilo kriminalistov, medtem ko je drugi skušal pobegniti. Kriminalisti so oba obvladali.

Kriminalisti so v postopku uporabili tudi prisilna sredstva, pri čemer ni bil noben poškodovan, so na policiji za STA potrdili navedbe na spletni strani Večera. Poleg tega so v postopku po neuradnih informacijah POP TV zasegli več kot 30 kilogramov heroina in kokaina v vrednosti več kot milijon evrov in več kosov orožja.

Osumljenca sta s svojim dejanjem v času prijetja po besedah policije izvršila kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Nujna preiskovalna dejanja v omenjeni preiskavi kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog izvajajo preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada.

Policija več podatkov zaradi varovanja nadaljnjega predkazenskega postopka zaenkrat ne more posredovati.