zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Saj ni res, pa je: Združena levica na strani kapitala, ki je delavce pahnil v revščino

Deli na:
Saj ni res, pa je: Združena levica na strani kapitala, ki je delavce pahnil v revščino

Foto: Bobo

Luka Mesec in Miha Kordiš na strani škofjeloškega kapitala, ki je delavce spravil v stečaj.

Kranjsko okrožno sodišče je oklicalo stečajni postopek za tovarno klobukov Šešir v Škofji Loki in tako preprečilo nastanek še ene vreče brez dna v državi.

V podjetju je bilo nazadnje zaposlenih le še okoli 30 delavcev, ki verjetno lahko pričakujejo zaposlitev v kakšni drugi industrijski dejavnosti, ki naj bi bila v Škofji Loki v razcvetu. Dolgoletni direktor Miro Pinterič je svoj dolg do podjetja konvertiral v lastniški delež, in tako je podjetje večinoma v njegovi lasti.

Po drugi strani pa so neodplačani ostali upniki, banke, država in delavci. Direktor je upal, da bo država dala finančno pomoč, s katero bi poplačal vse dolgove, pri tem so ga podpirali tudi sindikat in aktivisti Združene levice iz Škofje Loke.

Kar dva njena predstavnika sta postala poslanca, Luka Mesec in Miha Kordiš, oba sta zelo lobirala za državna sredstva, na koncu pa so v njuni Iniciativi za demokratični socializem na spletni strani zapisali, da je stečaj Šeširja še ena nepotrebna žrtev Evrope kapitala.

Ob tem poznavalci razmer pripominjajo, da se salonski levičarji niso tako zelo angažirali vsega zadnjega pol leta, ko v podjetju delavcem niso plačali socialnih prispevkov in regresa.

S podporo direktorju Združena levica tako deluje na strani kapitala, ki je delavce pahnil v revščino. Po stečaju bodo ti imeli vsaj možnost poiskati službo, v kateri bodo za svoje delo vsaj prejeli plačilo.