Revija Reporter
Slovenija

Saj ni res, pa je: župan SDS pred evropskimi volitvami promovira nosilko liste SD Tanjo Fajon!

Igor Kršinar

26. apr. 2019 9:35 Osveženo: 15:45 / 26. 4. 2019

Deli na:

Evropska poslanka in nosilka liste SD Tanja Fajon

Bobo

Na prvi dan volilne kampanje bo slavnostna govornica na prireditvi ob dnevu upora proti okupatorju v Cerknici evropska poslanka in nosilka liste SD Tanja Fajon.

To ne bi bilo kaj posebnega, če organizator proslave ne bi bila občina Cerknica, ki jo vodi župan iz vrst SDS Marko Rupar. Ta je sicer sestavil občinsko koalicijo s strankama SD in listo Naša Notranjska, iz katere je v Listo Marjana Šarca prišla njena podpredsednica in poslanka Jerca Korče.

Kot je znano, je Fajonova želela sprva nastopiti na podobni prireditvi v Moravčah, vendar ji je to preprečil tamkajšnji župan Milan Balažic, ki je v njenem nastopu videl zlorabo državnega praznika za volilno kampanjo ene od kandidatk, zato je šolarjem odsvetoval udeležbo na tej proslavi.

Marko Rupar, župan Cerknice

SDS.SI

Očitno pa to ni moteče za župana Cerknice, ki prihaja iz vrst SDS. Prav tako tudi ne za njegovo stranko, ki ga ni prepričala, da je najmanj nespodobno, če so govorniki na proslavah državnih praznikov kandidati na volitvah, zlasti če gre za njihove politične konkurente.

A v SDS že nekaj časa delujejo v nasprotju s svetopisemskimi zapovedmi: iščejo iveri v očeh drugih, bruna v svojem očesu pa niti nočejo opaziti!

Vabilo občine Cerknica na prireditev

arhiv

Objavljamo odziv župana Cerknice na objavljeni članek

Prireditev ob prazniku boja proti okupatorju ima v občini Cerknica dolgoletno tradicijo in skupaj s prireditvama ob dnevu državnosti in ob dnevu samostojnosti in enotnosti sodi v sklop prireditev, ki so v interesu Občine Cerknica in kot take sofinancirane s proračunskimi sredstvi.

Dogovor med občino in organizatorji je, da se pri sofinanciranih prireditvah v promocijski material vključi tudi grb občine. Za vse tri prireditve, ki so v interesu občine, pa se uporablja tudi enotna grafična podoba. Posebej poudarjamo, da so za organizacijo, oblikovanje programa, izbiro gostov in izvedbo zadolženi izvajalci prireditev, za kar prevzamejo polno odgovornost. Občinska uprava kljub temu da prireditev sofinancira, programa ne sooblikuje in vanj niti ne posega.

V občini Cerknica smo ponosni, da sobivamo v miru in strpnosti, da smo lahko kljub drugačnim pogledom in stališčem dobri sosedje in prijatelji, zato nas žalosti, da se mediji namesto resnih tem s področja zdravstva, mednarodnih odnosov, gospodarstva … ukvarjate z lokalno prireditvijo, ki jo bo obiskalo nekaj sto ljudi in na svoj način, po lastni volji, obeležilo praznik. Komur program, govorec, gostje, glasbeni program niso všeč in je prepoznal politično agendo naj pač ostane doma. Hvaležen sem za demokracijo in možnosti izbire, ki jih ponuja. Nikoli si ne bi dovolil, da bi kot župan v to pravico posegal.

Pa saj smo to izkusili že v nekih drugih časih …

Marko Rupar, župan Cerknice