mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

S prašiči do porscheja: država mu je predlani dala za prašičerejo 800 tisočakov, zdaj pa se do svoje kmetije vozi z novim porschejem

Deli na:
S prašiči do porscheja: država mu je predlani dala za prašičerejo 800 tisočakov, zdaj pa se do svoje kmetije vozi z novim porschejem

Danilo Meolic iz Malih Bakovcev si je privoščil novi porsche cayenne - Foto: bralec

Med obubožane slovenske kmete prav zagotovo ne spada vodja pomurske enote kmetijsko-gozdarske zbornice Danilo Meolic iz Malih Bakovcev, ki si je kljub energetski krizi in draginji privoščil okoli 100 tisoč evrov vredni novi porsche cayenne.

Vso lansko poletje so kmetje opozarjali na draginjo, ki jih je prizadela, višje stroške energentov, zahtevali so višje odkupne cene pšenice in žugali, da jo bodo v nasprotnem primeru prodali najboljšemu ponudniku, pa čeprav v tujino. Vlada je kmetom namenila 22 milijonov evrov pomoči, obljubila odkup vse pšenice, prav tako jim je finančno pomagala pri odpravljanju posledic suše.

Vsak dan se potrošniki spopadamo z vse višjimi cenami kmetijskih pridelkov, ki jih kupujemo v trgovinah, po drugi strani pa poslušamo zgodbe o tem, kako so obubožani slovenski kmetje, ki morajo na vsak način dobiti državne subvencije, da bodo lahko preživeli. Napovedujejo proteste, zapore cest...

Predlani je Danilo Meolic kot nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji denimo iz sredstev za prašičerejo dobil 800.000 evrov, letos pa so ga sosedje opazili, da si je kupil nov prestižni avtomobil Porsche Cayenne.

Med najbolj glasnimi je bil predsednik območne enote Kmetijsko gozdarske zbornice Murska Sobota Danilo Meolic, vodja družinskega posestva iz Malih Bakovcev, ki je poznano kot ena največjih kmetij v regiji in širše, saj na kmetiji Meoličevi obdelujejo kar 230 hektarjev njiv, od tega jih je dvesto hektarjev v njihovi lasti in redijo 120 plemenskih svinj za pujske ter do končne teže na leto spitajo okrog 2.500 prašičev, nekaj sto pa jih prodajo kot odojke.

Predlani je Danilo Meolic kot nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji denimo iz sredstev za prašičerejo dobil 800.000 evrov, letos pa so ga sosedje opazili, da si je kupil nov prestižni avtomobil Porsche Cayenne. Če smo že navajeni, da se slovenski kmetje po kolovozih in njivah prevažajo z dragocenimi traktorji, pa smo sedaj dobili še kmete, ki se po vaških cestah in njivah prevažajo tudi z prestižnimi avtomobili, o katerih lahko povprečen državljan samo sanja.