kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

S. Granda: Mnenje, da se vlade ne bodo upali rušiti zaradi bližnjega predsedovanja evropski skupnosti, je prazno (KOMENTAR)

Deli na:
S. Granda: Mnenje, da se vlade ne bodo upali rušiti zaradi bližnjega predsedovanja evropski skupnosti, je prazno (KOMENTAR)

Dr. Stane Granda, zgodovinar in publicist - Foto: Primož Lavre

Slovenija je v globokem idejnem močvirju, iz katerega izhaja rezek smrad strupene preteklosti, ki onemogoča regeneracijo duhovne pomladne vegetacije. Krivdo nosita Cerarjeva in Šarčeva vlada, ki nista nikoli vedeli kod in kam, ampak le, česa ne.

Obetajoča levica se je izpela v lastni demagogiji, ki je zaradi nekaterih izstopajočih na meji odurnosti. Nič tako ne dokazuje plehkosti preteklosti kot družba, ki ni sposobna lastnih vizij, ampak jo edino vzburjajo tvitovske provokacije predsednika vlade. Njihova jedka resnica glede tožilstva, Srebrenice in podobnih tem opozarja ciljne osebe, da obsodbi zgodovine ne bodo ušli.

Na čelo »družbe« se je za čas iskanja novega »novega obraza« postavila ozka skupina okoli direktorja RTV Slovenija, sokreatorke prejšnjih vlad, saj so njuni ključni ljudje na njej morali javno izjavljati, s kom ne gredo v koalicijo. Te »prisege« so danes glavni argument petkovih demonstracij: »Prevarali ste nas!« Ne v čem, ampak s kom! Ženska logika! Njeni vodilni »misleci«, na tem mestu bi morala biti ženska oblika, pa je ne poznam, si domišlja, da vse najbolj ve in zna. Demonstrira družbeno praznino, odsev na testih potrjenega in nikoli  nadgrajenega znanja.

Nenavadno v pripravljanju vroče jeseni ni razkrilo, kdo in kako vse to vodi in financira. Še nikoli v zgodovini Slovenije ni bil pri tem tako izrazit in močan vpliv beograjske čaršije in v Beogradu rojenih udbovskih potomcev. Koliko je v ozadju krutega spoznanja o dokončnem umrtju Jugoslavije in dokončnem izumrtju »socializma s človeškim obrazom«, kulta bratstva in enotnosti, bi bilo treba posebno elaborirati.

Na to najbolj napeljuje ideološko ozadje obračunavanju v Desusu. Aktivirani so bili tisti, ki so bili pred leti poslani v upokojensko stranko, vedno so volili le Združeno listo, da zrušijo Erjavca, ki se je rešil s skokom v brezno zastarele levice, kot jo javno osmišlja ljubljanski župan in njegovi častni občani. Med njimi sta bila do nedavnega kar dva neposredno vpletena v poboje povojnih taboriščnikov v Šentvidu in na Teharjah.

Še nikoli v zgodovini Slovenije ni bil pri tem tako izrazit in močan vpliv beograjske čaršije in v Beogradu rojenih udbovskih potomcev. Koliko je v ozadju krutega spoznanja o dokončnem umrtju Jugoslavije in dokončnem izumrtju »socializma s človeškim obrazom«, kulta bratstva in enotnosti, bi bilo treba posebno elaborirati.

Zanimivo je, da imajo z »žaganjem« predsednice stranke upokojencev toliko opraviti tisti, ki so zasloveli s ponarejanjem zgodovine o zaslugah nekdanje Teritorialne obrambe pri osamosvojitvi. Njena 50-letnica je enaka vrednosti trditve, da partizanskega gibanja niso vodili komunisti in da pri nas ni bilo revolucije. Ves prepir okoli Pivčeve je v rokah RTV Slovenija. Dejansko je vse odvisno od poslanske skupine, ne pa od članstva.

Glede na vse povedano in po vesteh iz sporov med petkovimi demonstranti je jasno, da je v ozadju priprav na vročo jesen Združena lista. Seveda ne »bela princeska« g. Fajonova, ki ne loči predsednika vlade od predsednika države in jo bodo morali v iskanju lastne rešitve slej ali prej nadomestiti, ampak tisti del stranke, ki jo obvladuje Forum 21. 10,5 milijarde evrov, ki so bili v Bruslju pridobljeni za reševanje posledic pandemije, in premoženje demografskega sklada, je vsota oziroma bogastvo, ki ga ni mogoče spregledati.

Mnenje, da se vlade ne bodo upali rušiti zaradi bližnjega predsedovanja evropski skupnosti, je prazno. Nedavno nevideno in nečuteno hrvaško je sporočilo, da bi ta dragi relikt preteklosti brez škode opustili. Kdo bo nov novi obraz, je trenutno najbolj aktualno vprašanje velikega in za našo prihodnost usodnega dela slovenske družbe.