kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Roparji so ga udarili v glavo, ga zvezali in oropali, okrvavljenega ga je našla žena

Deli na:
Roparji so ga udarili v glavo, ga zvezali in oropali, okrvavljenega ga je našla žena

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

Na celjskem okrožnem sodišču se je danes nadaljevalo sojenje Anžetu Jelenu, ki je edini obdolženec iz sedemčlanske hudodelske združbe, ki na decembrskem predobravnavnem naroku ni priznal vpletenosti v nasilne rope pri premožnejših družinah na Celjskem. Na obravnavi je bil zaslišan še en oškodovanec in njegova soproga.

Oškodovanec, ki živi v celjski soseski Lava, je dejal, da je bil oropan januarja lani. Ker ni želel odpirati starih ran, je prosil sodnico Natalijo Drev Mijošek, da prebere njegovo izpoved, ki jo je podal marca lani pred preiskovalnim sodnikom. Potrdil je, da je januarja lani v večernih urah nekdo pozvonil na vrata njegove hiše. Ko je po domofonu vprašal, kdo je, je zaslišal mlad ženski glas, ki je vprašal, ali še prodaja betonska cvetlična korita.

Ko je oškodovanec odprl vrata, ga je eden izmed roparjev udaril in ga vprašal, kje ima denar. Potem ga je ropar zvezal in mu zalepil tudi usta.

Po oceni oškodovanca so bili roparji, ki so odnesli za okoli 2000 evrov, v njegovi hiši približno 40 minut. Ko so odhajali, mu je eden od roparjev dejal, da se bodo vrnili, če bo poklical policijo.

Po njihovem odhodu je poklical soprogo, ta pa je po prihodu domov poklicala policijo, ki je potem poklicala reševalce. Oškodovanec je med ropom utrpel poškodbo glave, roke, imel je zlomljena tudi rebra, kasneje so se mu pojavile še težave z zobmi. Zaradi ropa je moral poiskati tudi psihološko pomoč.


Njegova soproga je povedala, da je ob prihodu domov moža našla okrvavljenega na tleh. Na vprašanje tožilke Jasne Leskošek, ali pozna obtoženega Anžeta Jelena, ki ji je januarja lani prek selitvenega servisa v hišo prinesel dvodelno posteljo, je odgovorila, da ga ne pozna.

Sojenje se bo nadaljevalo 25. aprila z zaslišanjem novih prič.

Jelen, ki na sojenje prihaja iz pripora, se je sprva s tožilstvom pogajal o priznanju krivde, a do dogovora ni prišlo. Nato je na predobravnavnem naroku zahteval izločitev dokazov, povezanih s prisluhi. Sodišče je njegove zahteve pravnomočno zavrnilo.

V ropu je sodelovala še peterica polnoletnih soobdolžencev, ki so že pravnomočno obsojeni, saj so se vsi pokesali in s tožilstvom podpisali sporazum o priznanju krivde. Denis Mihalić bo tako v zaporu na Dobu 14 let in devet mesecev, njegov brat Leon štiri leta in devet mesecev, Aleksander Levec devet let in deset mesecev, Simeun Filipović dve leti in dva meseca, Tim Lampret pa dve leti in tri mesece.

V združbi je bila tudi mladoletnica, zoper katero pa poteka ločeno tajno sojenje.