sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ropar na Škofjeloškem ni le grozil, dejansko je pritisnil na sprožilec

Deli na:
Ropar na Škofjeloškem ni le grozil, dejansko je pritisnil na sprožilec

Foto: Bobo

Policisti so izsledili 23-letnika iz okolice Škofje Loke, ki je v zadnjem mesecu dni na škofjeloškem območju izvršil štiri rope. Pri ropu pekarne v Škofji Loki 9. marca je med grožnjami tudi dejansko pritisnil na sprožilec sicer kasneje ugotovljene imitacije pištole. Policisti ob tem pozivajo žrtve ropov, da vse rope prijavijo.

Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 23-letnik 19. februarja zvečer zamaskiran in s pištolo oropal trafiko na Kapucinskem trgu v Škofji Loki. Teden dni kasneje je na enak način oropal oškodovanca, ki je zvečer na bankomatu v Železnikih dvigal denar.

Nekaj dni kasneje, 3. marca dopoldan, je zamaskiran in oborožen oropal trafiko v Železnikih, 9. marca zvečer pa še pekarno v Škofji Loki, kjer je imela njegova grožnja s pištolo "resno zastraševalen" namen, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj. V kaznivih dejanjih si je 23-letnik pridobil manjšo premoženjsko korist, poškodovanih pa ni bilo.

Policisti so v preiskavi pri njem našli nekatere predmete, ki jih je uporabljal pri ropih, v času zbiranja obvestil pa je bil 23-letnik tudi pridržan. V preiskavi so ugotovili tudi, da dva ropa od omenjenih, ki sta se zgodila 26. februarja in 9. marca, sploh nista bila prijavljena.

Policisti vsem žrtvam ropov svetujejo, naj to čim prej in vedno prijavijo na interventno številko policije 113. Ob tem zaposlene za izplačilnimi pulti pozivajo k posebni previdnosti in jim med drugim svetujejo, naj se ne odzivajo pretirano pogumno, naj bodo premišljeni in umirjeni ter da naj si poskušajo zapomniti roparjeve značilnosti. Posebno pozornost ljudem svetujejo tudi pri dvigovanju gotovine na bankomatih, bankah ali poštah.