Foto1 Svet24.si

Pomurski policisti iščejo ukraden traktor

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

tomaž-ročnik Necenzurirano

Enemu najbogatejših Slovencev rubijo vilo na Krku

brecelj golob vlada Reporter.si

Erik Brecelj še ni obupal nad Golobom, ki mu je ...

Luka Dončić, Mirjam Poterbin Ekipa24.si

Ste jo videli? Dončićeva mama na parketu v ...

Videti je, kot bi speča deklica odpirala oči Odkrito.si

Mrtva deklica, ki mežika ...

ilicic boks Ekipa24.si

Bi lahko zamenjal kariero? Iličić pokazal nekaj ...

Slovenija

Brutalen napad pri Brežicah: romski šolar hudo poškodoval učenca, starši se bojijo poslati otroke v šolo

Deli na:
Brutalen napad pri Brežicah: romski šolar hudo poškodoval učenca, starši se bojijo poslati otroke v šolo

OŠ Velika Dolina - Foto: Občina Brežice

Na Osnovni šoli Velika Dolina v občini Brežice je včeraj zjutraj romski učenec v razredu napadel osmošolca in ga hudo poškodoval. Napadeni učenec je bil zaradi poškodb in šoka odpeljan v Splošno bolnišnico Brežice, njegovo stanje je resno, so na družbenem omrežju Facebook zapisali na Občini Brežice.

Ravnateljica osnovne šole Anja Zevnik je povedala, da ne more zagotoviti 100-odstotne varnosti otrok in zaposlenih v šoli ter da se počutijo nemočne. Starši se bojijo poslati otroke v šolo, večinsko prebivalstvo se umika nasilnim posameznikom v kraju, njene besede povzema zapis občine.

Župan Ivan Molan je zaradi incidenta kontaktiral policijo in varnostno službo, ki bosta od torka naprej do konca šolskega leta v šoli skrbela za varnost učencev in zaposlenih. Zdravstveni dom Brežice pa je zagotovil psihološko pomoč otrokom in zaposlenim, ki jih je napad v šoli pretresel, navajajo na občini.

V zapisu povzemajo tudi županove besede, da v občini beležijo porast kaznivih dejanj posameznih Romov, zato bo sklicana tudi izredna seja občinskega sveta s predstavniki pristojnih institucij, saj je občina z zakonodajo omejena na področju zagotavljanja varnosti.

"Na občini incident, ki se je zgodil v šolskem okolju, kjer naj bi pedagoški proces potekal v varnem in mirnem okolju, obžalujemo in si želimo, da bo konec šolskega leta minil mirno za otroke, ki nestrpno pričakujejo poletne počitnice," so zapisali na občini.