markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

doncic-biserka-petrovic Ekipa24.si

Do solz! Mama Dražena Petrovića prišla do ...

Foto 3 Revija Stop

Erika Pečnik Ladika: Šolski sistem je tako na ...

zoga rokokmet Ekipa24.si

Celjski klub osupnil javnost, izstopil iz prve ...

Slovenija

Brutalen napad pri Brežicah: romski šolar hudo poškodoval učenca, starši se bojijo poslati otroke v šolo

Deli na:
Brutalen napad pri Brežicah: romski šolar hudo poškodoval učenca, starši se bojijo poslati otroke v šolo

OŠ Velika Dolina - Foto: Občina Brežice

Na Osnovni šoli Velika Dolina v občini Brežice je včeraj zjutraj romski učenec v razredu napadel osmošolca in ga hudo poškodoval. Napadeni učenec je bil zaradi poškodb in šoka odpeljan v Splošno bolnišnico Brežice, njegovo stanje je resno, so na družbenem omrežju Facebook zapisali na Občini Brežice.

Ravnateljica osnovne šole Anja Zevnik je povedala, da ne more zagotoviti 100-odstotne varnosti otrok in zaposlenih v šoli ter da se počutijo nemočne. Starši se bojijo poslati otroke v šolo, večinsko prebivalstvo se umika nasilnim posameznikom v kraju, njene besede povzema zapis občine.

Župan Ivan Molan je zaradi incidenta kontaktiral policijo in varnostno službo, ki bosta od torka naprej do konca šolskega leta v šoli skrbela za varnost učencev in zaposlenih. Zdravstveni dom Brežice pa je zagotovil psihološko pomoč otrokom in zaposlenim, ki jih je napad v šoli pretresel, navajajo na občini.

V zapisu povzemajo tudi županove besede, da v občini beležijo porast kaznivih dejanj posameznih Romov, zato bo sklicana tudi izredna seja občinskega sveta s predstavniki pristojnih institucij, saj je občina z zakonodajo omejena na področju zagotavljanja varnosti.

"Na občini incident, ki se je zgodil v šolskem okolju, kjer naj bi pedagoški proces potekal v varnem in mirnem okolju, obžalujemo in si želimo, da bo konec šolskega leta minil mirno za otroke, ki nestrpno pričakujejo poletne počitnice," so zapisali na občini.