magdalena jankovec Dobra karma

'Moj namen je spreminjanje zavesti ljudi na tem ...

Meghan Markle, Archie Svet24.si

Meghan se pritožuje, da je Archie preslaven

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Naši levici se je dokončno ...

hrvaška, maske, dubrovnik,turizem, Svet24.si

Med turisti na Hrvaškem okužb ni, vlada uvaja ...

avdo-avdić Necenzurirano

Hrvaški obveščevalci delajo z Janševimi ljudmi...

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

marijana-batinić Njena.si

Skrušena Marijana Batinić: 'pretresena sem'

Slovenija

Ko so gasilci po gašenju zapuščali naselje Brezje-Žabjak, so začeli Romi v njihovo vozilo metati kamenje

Deli na:
Ko so gasilci po gašenju zapuščali naselje Brezje-Žabjak, so začeli Romi v njihovo vozilo metati kamenje

Na kraju požara so policisti ugotovili, da je kombi zažgal 34- letni lastnik, zoper katerega bodo zaradi močnega zadimljenja uvedli postopek o prekršku. - Foto: Arhiv Dolenjskega lista

V največjem romskem naselju Brezje- Žabjak pri Novem mestu nadaljujejo s prakso kamenjanja gasilcev. Tokrat so jim poškodovali dve dvižni roleti na vozilu.

Po poročanju spletnega portala dolenjskanews se je v romskem naselju Brezje-Žabjak pri Novem mestu pred nekaj dnevi spet zgodil napad na gasilce. To je sicer stalna praksa pri delu prebivalcev tega naselja, ki šteje že prek 700 prebivalcev, število pa še naprej hitro narašča. Gasilci so šli v naselje gasiti goreči kombi. Na kraju požara so policisti ugotovili, da je kombi zažgal 34- letni lastnik, zoper katerega bodo zaradi močnega zadimljenja uvedli postopek o prekršku.

Možnost, da bi bili storilci kaznovani in bi morali plačati za škodo, manjša, kot da bi v bližnji prihodnosti v Zemljo treščil velik komet. Romi pač niso »civili«, kot sami pravijo Neromom.

Ko so gasilci po opravljenem gašenju zapuščali naselje, so začeli Romi v njihovo vozilo metati kamenje. Pri tem so poškodovali dve dvižni roleti in gasilcem povzročili za nekaj sto evrov škode, so sporočili s policijske uprave Novo mesto.

Lahko dodamo, da je možnost, da bi bili storilci kaznovani in bi morali plačati za škodo, manjša, kot da bi v bližnji prihodnosti v Zemljo treščil velik komet. Romi pač niso »civili«, kot sami pravijo Neromom.

Sicer pa omenimo šokanten podatek: v letu 2018 so morali policisti v naselju Brezje- Žabjak intervenirati kar 438- krat (!). Še glede požarov. Okoli 80 odstotkov vseh travniških požarov na novomeškem območju se po besedah Gregorja Blažiča, poveljnika Gasilsko- reševalnega centra Novo mesto, zgodi v bližini romskih naselij.

Loading...