Revija Reporter
Slovenija

Romi iz Kerinovega grma s kamenjem nad gasilce, ki so gasili požar

Nenad Glücks

29. apr. 2020 16:54 Osveženo: 16:58 / 29. 4. 2020

Deli na:

Romsko naselje Kerinov Grm

Dolenjski list

Kot kaže, je spet šlo za primer objestnosti, kar je sicer stalnica po romskih naseljih na Dolenjskem. Najprej so zažgali karoserije avtomobilov, potem pa se zabavali z napadom na gasilce, ki so sredi noči prihiteli gasiti požar.

Po poročanju spletnega portala dolenjskanews so danes okoli dveh ponoči na območju Kerinovega grma, razvpitega romskega naselja v občini Krško, gorele karoserije petih zapuščenih osebnih vozil.

Na kraj požara so prihiteli gasilci poklicne gasilske enote Krško. Ti so požar pogasili le delno, saj so se morali, kot poroča dolenjskanews, iz naselja umakniti zaradi lastne varnosti. Romi so namreč vanje metali kamenje. Zadevo preiskuje policijska uprava Novo mesto.

Kot kaže, je torej spet šlo za primer objestnosti, kar je stalnica po romskih naseljih na Dolenjskem. Najprej so zažgali karoserije, potem pa se zabavali z napadom na gasilce, ki so sredi noči gasili požar.

Denar za socialno pomoč in otroške dodatke pa prebivalci Kerinovega grma, med katerimi seveda ni zaposlen nihče, prejemajo tudi od gasilcev (prek obdavčitve), na katere so metali kamenje...