Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Roman Jakič na prvi polet s falconom

Deli na:
Roman Jakič na prvi polet s falconom

Foto: Bobo

Minister za obrambo Roman Jakič in načelnik generalštaba Slovenske vojske Dobran Božič se bosta danes mudila v Libanonu. Ob dnevu državnosti bosta obiskala pripadnike 13. kontingenta Slovenske vojske v operaciji Unifil. V Libanon bosta, kot je že minuli teden napovedal Jakič, letela s falconom.

Kot so sporočili z obrambnega ministrstva, je namen obiska izkazati podporo in pohvalo slovenskim pripadnikom Unifila za njihovo dosedanje uspešno izpolnjevanje nalog ter jim prenesti spodbudna sporočila in dobre želje za delo v prihodnje.

Jakič in Božič se bosta sestala tudi s poveljnikom Unifila-Zahod v Shami in namestnikom poveljnika sil Unifil v Naquori, s katerima bosta izmenjala stališča glede vpliva državljanske vojne v Siriji na delovanje Unifila ter na varnostno situacijo v Libanonu.

Unifil je operacija ZN za vzdrževanje miru in varnosti na mejnem območju med Libanonom in Izraelom oziroma za nadzor premirja med Izraelom in šiitskim libanonskim gibanjem Hezbolah. Slovenskemu kontingentu s 14 pripadniki poveljuje podpolkovnik Andrej Jančevski.

Delegacija bo v Libanon letela z letalom falcon. Kot so sporočili z Morsa, bo let opravljen v okviru sklepnega dela šolanja pilotov, ki zahteva tudi let s potniki. Falcon je sicer je od 1. januarja letos v upravljanju Morsa.