Revija Reporter
Slovenija

(REPORTER PODKAST) Hudičevi odvetniki Vladimirja Putina v Sloveniji: Šurla in Steinbuch o ruskih propagandistih

Reporter
3 2.530

15. sep. 2023 15:08 Osveženo: 15:13 / 15. 9. 2023

Deli na:

Silvester Šurla in Dejan Steinbuch v Reporter podkastu

M24/Sašo Švigelj

Komu vse pri nas ni jasno, kdo je v vojni v Ukrajini žrtev in kdo agresor? O Putinovih ljudeh v Sloveniji sta spregovorila odgovorni urednik Reporterja Silvester Šurla in Dejan Steinbuch, publicist in urednik Portal Plus.

Vladimir Putin ima med Slovenci nemalo simpatizerjev in zaveznikov - tako »vernikov« kot sledilcev iz koristi. Kdo so ljudje, ki v Sloveniji podpirajo rusko agresijo na Ukrajino in širijo rusko propagando?

Steinbuch opozarja, da gre za nadaljevanje dolgotrajne propagandne kampanje. V Sloveniji je namreč velik del tako skrajne desnice kot skrajne levice naklonjen Putinu: desničarji ga vidijo kot branitelja krščanstva n borca proti degenerirani Evropi, na drugi strani pa ima levica tako velik averzijo do ZDA in Zahoda.

            APPLE PODCASTS

            SPOTIFY

            GOOGLE

            YOUTUBE

Šurla razkrije, kako ponosen je na odlikovanje, ki mu ga je podelil Putin, ljubljanski župan Zoran Janković, in zakaj mu na kraj pameti ne pade, da bi ga vrnil.

Spregovorita tudi o nenavadnem pojavu, ko so slovenski zagovorniki demokracije tako navdušeni nad rusko avtokracijo.

Steinbuch pove, kdo je bil presenetljivo med prvimi, ki ga je opozarjal na nevarnost Vladimirja Putina.

Izpostavita, da vsi slovenki levičarji niso izgubili glave in se postavili na Putinovo stran: Gregor Golobič in Slavoj Žižek imata zgodovinski spomin in se zavedata grožnje, ki jo predstavlja avtokrat s komunističnimi koreninami v Kremlju.

Govora je tudi o najbolj odkritih proruskih propagandistih pri nas: izstopajo denimo nekdanji novinar Mladine Igor Mekina, nekdanja dopisnica Dela iz Moskve Polona Frelih, pa bivši predsednik propadle stranke Domovinska liga Bernard Brščič.