ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Rdeči in zeleni: kdo so strici iz ozadja v Levici Luke Mesca

Deli na:
Rdeči in zeleni: kdo so strici iz ozadja v Levici Luke Mesca

V Levici ima vse več besede vodja poslancev Koprčan Matej T. Vatovec. Namestnica koordinatorja Luke Mesca Violeta Tomić, proslula vodilna kandidatka evropske in domače Levice, je umolknila. - Foto: Primož Lavre

Stranka Levica čaka na ugodne okoliščine – hudo gospodarsko krizo in vojne - , ko bi sprožila proces odprave kapitalizma. Med tem čakanjem mukotrpno sodeluje z vlado Marjana Šarca.

Pogledali smo, kako razmišlja vodilni pogajalec vodja poslanske skupine dr. Matej Tašner Vatovec, ključni mož Levice, ki je vodil znamenito 13. urno obstrukcijo odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide. Za filozofa Vatovca, denimo, je vse pogostejše omenjanje hibridnih in kibernetskih groženj samo priročen izgovor za napihovanje obrambnih izdatkov.

Zaradi česa je za političnega analitika Sebastjana Jeretiča neizbežen dokončni razkol med koalicijo in Levico in zakaj so v Levici vse bolj živčni, radikalni in ideološki?

Ali lahko ministri svoje ambicije dvignejo na raven pričakovanj pravljične Levice, ki gre na vse ali nič? Kdo bo prvi drznil – v kolesarskem žargonu – izskočiti iz karavane?

S katerimi besedami je koordinator Levice Luka mesec še enkrat izpričal, da je marksizem sekularna oblika eshatologije. Zlo vsega sveta je zbrano na enem mestu in ima eno staro ime – kapitalizem.

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24