Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Rdeča elektrika: denar za borce se najde, osamosvojitelje se prezre

Deli na:
Rdeča elektrika: denar za borce se najde, osamosvojitelje se prezre

Foto: Bobo

Elektro Ljubljana ima vedno dovolj denarja za borce NOB, nikoli pa za osamosvojitelje.

Državna družba Elektro Ljubljana že leta financira Zvezo združenj borcev za vrednote NOB, prošnjo za donacijo Združenju za vrednote osamosvojitve pa je zavrnila. »Kot družbeno odgovorno podjetje že več let podpiramo projekte socialnih, okoljskih vrednot, kulturno-umetniške ustvarjalce in se aktivno vključujemo v projekte na področju energetike. Vašo vlogo smo obravnavali glede na našo strateško usmerjenost, kriterije za dodeljevanje donatorskih in sponzorskih sredstev ter uveljavljanje družbene odgovornosti naše družbe. Zaradi omejenih finančnih sredstev vaše prošnje žal ne moremo podpreti,« je v odgovoru Združenju VSO zapisala Majda Dodevska, vodja službe za marketing in komuniciranje pri Elektro Ljubljana, nekdanja novinarka Dela, znana iz neformalne skupine Enajstka.

Za združenje, ki poudarja vrednote slovenske osamosvojitve, ni dovolj finančnih sredstev, nikoli pa jih ne zmanjka za Združenje za vrednote NOB; ena od posledic NOB je bila vsekakor tudi totalitarna Jugoslavija, iz katere se je Slovenija izvila prav z osamosvojitvijo. Tej organizaciji je namreč skupina Elektro Ljubljana letos namenila tisoč evrov, prav toliko tudi lani, predlani celo 2000 evrov. Za to je najbrž precej zaslužen tudi predsednik nadzornega sveta Elektra Ljubljana Andrej Šušteršič, ki je bil prej generalni sekretar zveze borcev. Bil je tudi ustanovni član Zares v Kranju, na zadnjih volitvah pa se je na listi Stranke Mira Cerarja potegoval za kranjskega župana in zbral okoli sedem odstotkov glasov.

Od skupno 23.200 evrov, namenjenih za donacije, so v Elektro Ljubljana največ, 12.000 evrov, dali svojemu društvu upokojencev, 3000 evrov pa ŠD RD Slovan Ljubljana Moste; med sponzorstvi so največ, 2000 evrov, prispevali za časnik Finance.