slabost Svet24.si

Celje, pozor: 47 ljudi iskalo zdravniško pomoč ...

Ragnitz, neznan plin Svet24.si

FOTO: Alarm streljaj od slovenske meje, na nebu se...

Branko Marinič Necenzurirano

Župan skriva, komu je prodal zemljo, ki jo ...

ales-primc_bobo Reporter.si

Še en Primčev referendum ni mogoč: pozno ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Presenečenje! Eden najboljših Slovencev se ...

Anamarija snemanje Njena.si

Koliko ur na dan snemajo Exatlon?

nzs tk Ekipa24.si

NZS na pomoč pri predsedniških volitvah! ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Razvpita okrajna sodnica iz zadeve Patria Barbara Klajnšek napredovala

Deli na:
Razvpita okrajna sodnica iz zadeve Patria Barbara Klajnšek napredovala

Foto: Primož Lavre

Sodnica Barbara Klajnšek je bila kljub fiasku na ustavnem sodišču v zadevi Patria (znova) razporejena na mesto namestnice vodje kazenskega oddelka.

V zvezi z razvpito sodnico z okrajnega sodišča v Ljubljani Barbaro Klajnšek prihajajo na dan zelo zanimivi podatki. V roke smo dobili zapisnik kolegija vodij oddelkov na tem sodišču iz decembra lani, kjer je kot namestnica vodje kazenskega oddelka navedena ravno Barbara Klajnšek. Na naše vprašanje na okrajno sodišče pod vodstvom »pionirke« Vesne Pavlič Pivk, kdaj je Klajnškova napredovala na ta položaj, so nam odgovorili, da opravlja delo namestnice že vse od začetka leta 2013, ko je bila tako razporejena po letnem razporedu novembra 2012, pri čemer pa pravijo, da to delo ne šteje za napredovanje. To pomeni, da so jo na ta položaj razporedili med sojenjem Janezu Janši, Ivanu Črnkoviču in Tonetu Krkoviču v zadevi Patria, kjer se je na koncu na ustavnem sodišču izkazalo, da je s svojo obsodbo grobo kršila ustavno načelo zakonitosti.

Postavlja se seveda vprašanje, kako to, da je Klajnškova na tem mestu že vse od letnega razporeda iz leta 2012 – očitno je bila razporejena tudi v letih 2013, 2014 in 2015. Poudariti velja, da je vodja kazenskega oddelka predsednica sodišča Vesna Pavlič Pivk, ki Klajnškovo tudi razporeja. Na vprašanje, ali Klajnškova za opravljanje tega dela dobiva kakšen dodatek in za kakšen znesek gre, še čakamo odgovor. Je pa zapisnik kolegija razkril tudi druge zanimivosti – pionirka Vesna Pavlič Pivk, ki se ji aprila izteče šestletni mandat predsednice, se je odločila za ponovno kandidaturo. Na kolegiju je ob tem celo dejala: če kdo njene kandidature ne podpira, naj to tudi izpostavi, in dodala, da je doživela neprijetno presenečenje in je razočarana nad (ne)kolegialnostjo nekaterih sodelavcev. Očitno ni dobro prenesla kandidature drugih.