zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Razrešeni Marko Golob se je vozil in telefoniral na državne stroške

Deli na:
Razrešeni Marko Golob se je vozil in telefoniral na državne stroške

Foto: Bobo

Marko Golob še vedno ni povrnil stroškov za bencin in telefoniranje, ki jih je povzročil po razrešitvi s položaja člana uprave AUKN.

Nekdanji član uprave AUKN (Agencije za upravljanje kapitalskih naložb) Marko Golob, ki zdaj na pogajanjih v zvezi z referendumom o slabi banki sodeluje kot predstavnik Sindikata kemične, nekovinske in gumarske industrije, še vedno ni poravnal vseh stroškov, ki jih je agenciji povzročil z uporabo službenega avtomobila in telefona.

Čeprav se je njegova delovna pogodba o zaposlitvi iztekla 20. julija, ko ga je državni zbor tudi uradno razrešil s položaja člana uprave, se je z audijem A6, letnik 1999, na državne stroške vozil še ves mesec, preden ga je vrnil agenciji. Na službeni kartici magna, s katero je plačeval gorivo, je povzročil 275,24 evra stroškov. Ker je ni vrnil, jo je agencija 7. avgusta preklicala, 10. oktobra pa mu je izdala račun za vračilo stroškov goriva, ki je zapadel 18. oktobra. Ker račun ni bil poravnan, mu bodo poslali opomin. Uporabe avtomobile mu očitno ne bodo posebej zaračunali, čeprav bi mu tudi to lahko.



Podobno je tudi službeni prenosni telefon Nokia E vrnil šele 20. avgusta, torej mesec dni po razrešitvi. Medtem so stroški za njegove zasebne telefonske pogovore prihajali na račun Agencije za upravljanje kapitalskih naložb. Do vrnitve telefona so znesli 134,03 evra, ki jih prav tako še ni poravnal. Agencija je 10. oktobra izdala zahtevek za vračilo stroškov prenosnega telefona z datumom zapadlosti 18. oktobra. In ker se Golob zanj prav tako ni zmenil, mu bodo poslali še opomin. Ker je mogoče pričakovati, da Golob ne bo hotel poravnati ne enega ne drugega računa, se lahko zgodi, da bo morala agencija dolg iztožiti na sodišču.

Na upravnem sodišču pa je že tožba zoper državni zbor, ki sta jo vložila Marko Golob in Danilo Grašič, drugi član uprave AUKN. V upravnem in delovnopravnem sporu izpodbijata zakonitost odločitve državnega zbora, s katero sta bila razrešena s položajev člana uprave. Zahtevata ničnost sklepa oziroma vzpostavitev stanja pred razrešitvijo, prav tako izpodbijata prekinitev delovnega razmera in izplačilo vseh plač za nazaj, odpravnino, zamudne obresti in odškodnino za reintegracijo. Golob računa, da mu na koncu vendarle ne bo treba vrniti stroškov za bencin in telefoniranje, ki jih je povzročil po razrešitvi. O odgovoru na tožbi je državni zbor oziroma pristojna mandatno-volilna komisija odločala 10. oktobra, torej isti dan, ko so iz AUKN Goloba opozorili na neporavnane dolgove.