vesolje Dobra karma

Tedenska astrološka napoved: ne podlezite ...

naya-rivera, avtomobil, izginotje Svet24.si

Med iskalno akcijo za pogrešano igralko naleteli ...

UV-plenkovic jansa-ziga zivulovic jr-bobo Reporter.si

Zmagovita lekcija iz Zagreba: kaj se lahko Janez ...

aleš hojs, janez janša, igor bavčar Svet24.si

Pravljica iz kraljestva Trstenjakove o ...

furs, davčna-utaja, kotnikova-5 Necenzurirano

Davčni utajevalci na Počivalškovem pragu

Zoran Janković Odkrito.si

Je Zoran Janković resno bolan?

Luka Basi Njena.si

Žalostna nedelja Luke Basija

Slovenija

Cena, da je mandatar zvabil SMC v vlado, je bila očitno višja od NSI, ki je morala »itak« biti zraven

Deli na:
Cena, da je mandatar zvabil SMC v vlado, je bila očitno višja od NSI, ki je morala »itak« biti zraven

Predsedniki koalicijskih strank tretje Janševe vlade: Zdravko Počivalšek, Matej Tonin, Janez Janša in Aleksandra Pivec - Foto: Primož Lavre

Kaj je res in kaj ne glede medijskih napovedi zamenjave ministra za zdravje vesta samo vpletena Tomaž Gantar in predsednik vlade Janez Janša.

Vsekakor je imel Gantar v koronakrizi nenavadno zanemarljivo vlogo (tudi na novinarskih konferencah), čeprav maske in respiratorji, denimo, sodijo v zaščitno opremo njegove osebja. Gantar se – morda je to zanj značilno – svojega položaja ne oklepa: kot bo hotel predsednik vlade, tako bo. Težko pa Gantar in predsednica Desusa Aleksandra Pivec skrivata napetosti.

Ne bo pa držalo pisanje vladi nenaklonjenih medijev, da se stranka lahko odloči izstopiti iz vlade, a bo vse po starem teklo naprej z manjšinsko vlado. Tako je kazalo tudi pod Šarcem. Tudi izgubo poslancev, ki niso več podpirali prejšnje vlade, so v vladnih vrstah najprej omalovaževali, češ bodo že tupatam nabrali glasove. Izkazalo se je drugače, Šarec je res (pre)hitro odstopil, a vlada mu je razpadala, dvoje ključnih ministrov iz kvote njegove LMŠ je odstopilo in ni mogel spregledati, da gre njegova zgodba hitro k koncu.

Da pa gre pri zmanjševanje teže SMC vendar zares, so pokazale izjave vodje poslancev NSI Jožefa Horvata, ki je spomnil, da imajo ob dveh poslancih manj v SMC še vedno štiri ministre in predsednika državnega zbora, njim, ki imajo sedem poslancev, pa so pripadli le trije resorji. »Prizadevali si bomo za načelo pravičnosti,« je napovedal Horvat. Cena, da je mandatar zvabil SMC v vlado, je bila očitno višja od NSI, ki je morala »itak« biti zraven.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Loading...