slovenska policija Svet24.si

V Štepanjskem naselju razstrelili bankomat

oder, sunek vetra, nuevo1 Svet24.si

Video: Sunek vetra porušil oder. umrlo je devet ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Obtoženi v aferi TEŠ6 rešil vilo v Rožni ...

Slovenka leta 2023 Reporter.si

Slovenka leta Ana Petrič o tem, zakaj so jo šefi...

pogacar 22 Ekipa24.si

Zmanjkuje mu prostora! Pogačar je enostavno ...

Kate Middleton se ne bo vrnila v javnost vsaj do jeseni .. Odkrito.si

Kate Middleton - stanje je zelo resno!

luka doncic Ekipa24.si

Zdaj je jasno: Luka Dončić lahko podpiše ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna Jakliča

Deli na:
Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna Jakliča

Vila ustavnega sodnika Klemna Jakliča - Foto: Primož Lavre

Pridobili smo gradbeno dovoljenje za vilo ustavnega sodnika Klemna Jakliča v Gabrjah na obronkih Polhograjskega hribovja.

Jakliča in njegovo ženo, ki nastopata v vlogi investitorja, je zastopal arhitekt Janez Marn, v postopku pridobitve gradbenega dovoljenja pa so zahtevek trikrat dopolnjevali.

Bruto površina enostanovanjskega objekta, kot smo pred tedni v Reporterju že razkrili, znaša kar 749 kvadratnih metrov. Gre za tri etaže: klet, pritličje in mansardo, gradbeno dovoljenje pa se nanaša tudi na vkopano klet in oporni zid.

Stanovanjski objekt je postavljen na 266,8 kvadratnega metra zazidane površine, njegove dimenzije v širino in dolžino segajo 13,2 in 29,3 metra, v višino pa 12,2 metra. Predvidena je tankoslojna fasada v svetlem tonu, kombinirana s kamnito oblogo, naklon strehe sodobno oblikovane dvokapnice z ravnimi napušči znaša 30 stopinj.

Kritina je opečna v temno sivem barvnem tonu, enake barve je tudi kritina napuščev iz pločevine. Oporni zid na zemljišču v dolžino sega devet metrov, armiranobetonska konstrukcija, ki se po izvedbi čim bolj zazeleni, pa je visoka do dveh metrov.

V načrtu je tudi postavitev protihrupne ograje proti dovozni poti na severni strani zemljišča, ki bo prav tako armiranobetonska, visoka bo 2,2 metra, v dolžino pa bo segala 85 metrov.

Objekt se bo priključil na komunalno infrastrukturo: na javno električno omrežje, na obstoječa primarno vodovodno in telekomunikacijsko omrežje. Za odvajanje odpadnih voda iz stanovanjske hiše pa je predvidena mala komunalna čistilna naprava, ki bo stala na zemljišču zakoncev Jaklič.

Za ogrevanje in pripravo tople sanitarne vode je predvidena toplotna črpalka, v objektu bo tudi prezračevalna naprava z rekuperatorjem zraka. Ker sedanja dovozna cesta še ne omogoča dostopa za vozila za odvoz odpadkov, se začasno zbirajo v ločenih zabojnikih na investitorjevi parceli, na dan odvoza pa se premestijo na odjemno mesto ob Cesti v Gabrje.

Do Jakličeve vile vodi makadamska cesta, ki se priključi na asfaltirano javno cesto, na parceli, namenjeni gradnji, pa bosta urejeni dve parkirni mesti in obračališče za avtomobile.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24