Gina Schumacher Svet24.si

FOTO in VIDEO: »Ati, to je zate«: Gina za ...

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno (12. 11.)...

martin sagner Svet24.si

Vinko Šimek je žalosten: umrl je Dudek

stanovanje Svet24.si

Kako kupiti stanovanje brez kredita?

ženska, limona Dobra karma

Kako spremeniti svoje občutke na bolje? Takole …

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

Slovenija

Razkrivamo navezo razvpitega lobista Francija Zavrla s skupino Fortenova, kamor bo prenesen Mercator

Deli na:
Razkrivamo navezo razvpitega lobista Francija Zavrla s skupino Fortenova, kamor bo prenesen Mercator

Franci Zavrl ni povezan zgolj s poslovanjem Mercatorja, pač pa je vpet tudi v dogajanje na Fortenova - Foto: Bobo

Kot izhaja iz pridobljenega zapisa, se je Zavrl že zasidral v omrežju skupine Fortenova, v katero naj bi v kratkem prenesli družbo Mercator. Lobistu je vseeno, za katere tajkune dela, samo da evri letijo v žepe.

V tokratni tiskani številki Reporterja pišemo o povezavah vplivnega lobista Francija Zavrla s predsednikom uprave Mercatorja Tomislavom Čizmićem. Ravno Zavrl naj bi bil ključen pri »usmerjanju« denarnega toka Mercatorja do medijev v obliki plačila za oglaševanje. Zavrl je bil eden od slovenskih lobistov tajkuna Ivice Todorića na čelu koncerna Agrokor, ko je ta leta 2014 prevzel Mercator.

Po propadu Agrokorja so zdaj zdrave firme iz nekdanjega koncerna prenesli na skupino Fortenova v lasti ruske državne banke Sberbank. Rusi si obetajo, da bo kmalu na Fortenova prenesen tudi Mercator. Uspeli smo priti do zapisa, ki priča, da Zavrl ni povezan zgolj s poslovanjem Mercatorja, pač pa je vpet tudi v dogajanje na Fortenova. Hkrati zapis priča, da njegovo podjetje za strateško komuniciranje Stratkom »tvorno« sodeluje s skupino Pristop, katere soustanovitelj in direktor je bil. Daleč od tega torej, da Zavrl s Pristopom nima nič več.

Franci Zavrl nima odprtih kanalov le z Mercatorjem, ampak širše v okviru skupine Fortenova na področju Balkana.

Drugega aprila letos je Samir Korić, direktor Pristopove bosanskohercegovske firme Pristop BH, po mailu komuniciral z novinarko Aleksandro Tolj iz televizije N1 v BiH. Preposlal ji je odgovor skupine Fortenova o tem, da začetek poslovanje te skupine ne bo negativno vplival na poslovanje družb v okviru te skupine v BiH (nekdanjih družb v okviru koncerna Agrokor).

A zelo zanimivo je, da je Korić z novinarko komuniciral iz naslova samir.koric@stratkom.si, torej iz naslova Zavrlove firme Stratkom. Pomeni, da Zavrl nima odprtih kanalov le z Mercatorjem, ampak širše v okviru skupine Fortenova na področju Balkana. Očitno bo čisti dobiček podjetja Stratkom v prihodnje še večji kot »zgolj« 517 tisoč evrov, kot je bi lanskoletni.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

loading...
Loading...