Sončni mrk Dobra karma

5. junij 2020: začetek sezone mrkov! Kaj to ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 5. junija

marko-perkovic-thompson_pl6 Reporter.si

Hrvaški pevec Thompson bo lahko od Slovenije ...

Christian Brueckner Svet24.si

FOTO: To je Christian Brueckner, ki je osumljen, ...

janez janša1 Necenzurirano

Če ne dobiš varovanih podatkov, kliči Lahovnika...

magnifico Odkrito.si

Kaj Magnifico pravi o Janševem tvitu?

onur-büyüktopçu Njena.si

Tisti usodni poljub: Igralec je postal TV voditelj...

Slovenija

Razkrivamo navezo razvpitega lobista Francija Zavrla s skupino Fortenova, kamor bo prenesen Mercator

Deli na:
Razkrivamo navezo razvpitega lobista Francija Zavrla s skupino Fortenova, kamor bo prenesen Mercator

Franci Zavrl ni povezan zgolj s poslovanjem Mercatorja, pač pa je vpet tudi v dogajanje na Fortenova - Foto: Bobo

Kot izhaja iz pridobljenega zapisa, se je Zavrl že zasidral v omrežju skupine Fortenova, v katero naj bi v kratkem prenesli družbo Mercator. Lobistu je vseeno, za katere tajkune dela, samo da evri letijo v žepe.

V tokratni tiskani številki Reporterja pišemo o povezavah vplivnega lobista Francija Zavrla s predsednikom uprave Mercatorja Tomislavom Čizmićem. Ravno Zavrl naj bi bil ključen pri »usmerjanju« denarnega toka Mercatorja do medijev v obliki plačila za oglaševanje. Zavrl je bil eden od slovenskih lobistov tajkuna Ivice Todorića na čelu koncerna Agrokor, ko je ta leta 2014 prevzel Mercator.

Po propadu Agrokorja so zdaj zdrave firme iz nekdanjega koncerna prenesli na skupino Fortenova v lasti ruske državne banke Sberbank. Rusi si obetajo, da bo kmalu na Fortenova prenesen tudi Mercator. Uspeli smo priti do zapisa, ki priča, da Zavrl ni povezan zgolj s poslovanjem Mercatorja, pač pa je vpet tudi v dogajanje na Fortenova. Hkrati zapis priča, da njegovo podjetje za strateško komuniciranje Stratkom »tvorno« sodeluje s skupino Pristop, katere soustanovitelj in direktor je bil. Daleč od tega torej, da Zavrl s Pristopom nima nič več.

Franci Zavrl nima odprtih kanalov le z Mercatorjem, ampak širše v okviru skupine Fortenova na področju Balkana.

Drugega aprila letos je Samir Korić, direktor Pristopove bosanskohercegovske firme Pristop BH, po mailu komuniciral z novinarko Aleksandro Tolj iz televizije N1 v BiH. Preposlal ji je odgovor skupine Fortenova o tem, da začetek poslovanje te skupine ne bo negativno vplival na poslovanje družb v okviru te skupine v BiH (nekdanjih družb v okviru koncerna Agrokor).

A zelo zanimivo je, da je Korić z novinarko komuniciral iz naslova samir.koric@stratkom.si, torej iz naslova Zavrlove firme Stratkom. Pomeni, da Zavrl nima odprtih kanalov le z Mercatorjem, ampak širše v okviru skupine Fortenova na področju Balkana. Očitno bo čisti dobiček podjetja Stratkom v prihodnje še večji kot »zgolj« 517 tisoč evrov, kot je bi lanskoletni.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

loading...
Loading...