pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Razkriti kokainski klan v Sloveniji

Deli na:

Objavljamo imena slovenskih sodelavcev narkobarona Dragana Tošića, ki so srbskemu kralju kokaina Darko Šariću v Evropo pomagali tihotapiti mamila iz Južne Amerike. Kdo je Tošiću pomagal in kakšne so bile njihove naloge - vse v novem Reporterju.

Objavljamo imena slovenskih sodelavcev narkobarona Dragana Tošića, ki so srbskemu kralju kokaina Darko Šariću v Evropo pomagali tihotapiti mamila iz Južne Amerike. Kdo je Tošiću pomagal in kakšne so bile njihove naloge - vse v novem Reporterju.

Dragan Tošić je bil edini slovenski državljan, ki je spadal v najožjo skupino sodelavcev Darka Šarića in bil soustanovitelj hudodelske združbe, ki je prevažala mamila iz Južne Amerike čez Južnoafriško republiko v Evropo in jih, predvsem v Italiji na območju Milana, kjer so imeli monopol, razpečevala. Razkrivamo imena in priimke vseh slovenskih članov združbe in njihove naloge!

Sredi lanskega soparnega avgusta, ko je bila večina Slovencev fizično in psihično na dopustu, je bilo v Ljubljani vroče. Zelo vroče. Pa ne zaradi visoke temperature, ki je bila neznosna. Na relaciji Ljubljana–Podgorica je bila vzpostavljena »vroča« linija za pomemben mamilarski posel. Iz Urugvaja je bilo treba čez Južnoafriško republiko (JAR) na Balkan prepeljati dve toni težak tovor kokaina. Operacija naj bi izpeljali v drugi polovici oktobra ali v novembru, a jo je urugvajska policija 15. oktobra z zasegom dveh ton kokaina pravočasno zaustavila.
 
Jakob Remškar, ki je bil odgovoren za prevzem kokaina v JAR in za njegovo preusmeritev proti Evropi, je že julija svojega šefa Dragana Tošića - Ćelavega obveščal, da je prišlo do blokade poslov, kar bi v jeziku normalnih smrtnikov pomenilo, da so nastale komplikacije v zvezi z organizacijo transporta kokaina iz Južne Amerike v JAR. Ta del projekta je morala namreč izpeljati slovenska veja kriminalne združbe. Težave v tako delikatnih poslih pa niso dovoljene. Zato so slovenske napake botrom iz sestrske črnogorske združbe že močno dvigovale pritisk.

Vodja slovenske združbe Ćelavi je za zgladitev spora moral sam posredovati. Še več, v najbolj vročih dnevih, ki so se ujemali tudi z najbolj vročimi pogajanji, se je okoli 15. avgusta odpravil v Črno goro. Tam naj bi se z drugimi »botri« sestal v na novo odprtih prostorih lokala v lasti vrhovnega botra Darka Šarića. Sestanek pa očitno ni bil uspešen.

Tošić je ob prihodu v Slovenijo Remškarju sporočil, da se je na sestanku vnel prepir in da jih Črnogorci obtožujejo neresnosti pri izvedbi nalog: predvsem Tošića in Remškarja, pa tudi Dragana Beljkaša, slovenskega državljana, ki naj bi bil odgovoren za dobavo denarja za drogo ter za organizacijo prenosa kokaina v skladišča v Južni Ameriki.

Na nov pojasnjevalni sestanek (ali morda zasliševanje?) sta zato le nekaj dni kasneje morala iti oba druga obtoženca, Beljkaš in Remškar. Sestanek je potekal v Beogradu. Očitno so se v tednu od Tošićevega do tega novega sestanka vode nekoliko umirile – obtožencem naj bi v Srbiji ne bilo treba gladiti sporov. Tam naj bi se pogovarjali o urejanju vizumom in kasnejši poti v JAR.

VEČ V TISKANI IZDAJI