cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Razkrit provokator, ki je kričal na Šturma - hišnik Gregor Breznikar

Deli na:
Razkrit provokator, ki je kričal na Šturma - hišnik Gregor Breznikar

Provokator Gregor Breznikar s prebivališčem v Hrastniku je nadlegoval več vidnih članov Zbora za republiko. Na shodu ZZR na Kongresnem trgu pa je našel zavetje pri Aleksandru Lucuju.

Uspelo nam je identificirati provokatorja, ki se je po koncu shoda Zbora za republiko na kulturni praznik osmega februarja drl na dr. Lovra Šturma, predsednika Zbora za republiko. Vpil je »gospod Šturm, gotovi ste!«, vendar je nekdanji predsednik ustavnega sodišča mirno odšel naprej. Provokator Gregor Breznikar s prebivališčem v Hrastniku pa ni nadlegoval zgolj Šturma, pač pa še več vidnih članov Zbora za republiko, med njimi Boštjana M. Turka. K Breznikarju sta zato pristopila policista in ga povprašala za osebne podatke, eden od udeležencev shoda ga je slikal.

Gregor Breznikar je sicer zaposlen kot hišnik v dijaškem domu Vič v Ljubljani, iz več virov pa smo izvedeli, da je oseba, ki mu je na las podobna, na ljubljanskih ulicah že večkrat nadlegovala in grozila ljudem, za katere meni, da niso na pravi politični strani. Med drugim jih je imenovala »domobrančki«. To se je vedno dogajalo v bližini železniške postaje v Ljubljani, Breznikar se menda v službo in nazaj vozi z vlakom.

Poklicali smo na naslov Breznikarjev v Jagnjenici pri Radečah, kjer nam je njegova mama Ljudmila pojasnila, da je sin polnoleten in ne more odgovarjati za njegova dejanja, niti jih ni hotela komentirati. Nekateri pač protestirajo molče, nekateri pa so glasni, je dejala in nam svetovala, naj pišemo raje o tem, zakaj tisoči ljudi protestirajo in zakaj se stara politična elita, ki tudi njej otežuje življenje, ne umakne. A zdaj boste pa preganjali kurje tatove ali nekoga, ki je zavpil »gotovi ste«, je bila nejevoljna. Žal nam ni zaupala sinove številke, da bi ga povprašali o njegovih vstajniških akcijah, nadlegovanjih in grožnjah.
Na shodu za republiko je Breznikar našel zavetje pri Aleksandru Lucuju, novinarju Nedeljskega dnevnika, ki je bil nekdaj neformalni predstavnik za odnose z javnostjo Nika Kavčiča, poverjenika SDV za gospodarstvo. Lucu si je pozorno ogledoval dogajanje na shodu Zbora za republiko; sicer je specialist za črno propagando zoper Janeza Janšo.