pijana voznica, alkohol Svet24.si

Rezultat alkotesta šokiral radeljske policiste

meteorit Svet24.si

Streljaj od slovenske meje ponoči pristali ...

bencin, dizel, bencinska-črpalka, pomanjkanje Necenzurirano

Pogovoriti se moramo o trgovcih #kolumna

fajon jansa golob tonin bobo Reporter.si

Pleše z volkovi: ozadje brutalnega političnega ...

goran dragic trst 22 af Ekipa24.si

Slovenija v Trstu pokazala svojo moč! Italijani ...

tanja-postružnik-koren Njena.si

Šov voditeljici Tanji prinesel pomembno spoznanje

doncic trst 22 af Ekipa24.si

Kakšen 'zicer' je zgrešil Dončić v Trstu! To ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Razkošje za elito! To je graščina, ki jo pri Radomljah gradita zdravstvena dobavitelja Tanja Frantar Zabret in Igor Zabret (FOTO)

Deli na:
Razkošje za elito! To je graščina, ki jo pri Radomljah gradita zdravstvena dobavitelja Tanja Frantar Zabret in Igor Zabret (FOTO)

Graščina Tanje Frantar Zabret in Igorja Zabreta bo stala na parceli veliki skoraj 20 tisoč kvadratnih metrov. - Foto: Nenad Glücks

Gradnja »graščine« v lasti znanega dobaviteljskega para v zdravstvu, Tanje Frantar Zabret in Igorja Zabreta, hitro napreduje. Razkošna ogromna hiša stoji v naselju Rudnik pri Radomljah. Ob parceli za hišo sta kupila še skoraj 20 tisoč kvadratnih metrov zemljišč.

Lastnik nepremičnine je podjetje Global Med v lasti omenjene dvojice Tanje Frantar Zabret in Igorja Zabreta, firma pa je registrirana za izvajanje investicijskih projektov. Lani so zabeležili 281.850 evrov prihodkov in 81.699 evrov čistega dobička. Predlani pa so imeli ob 228.000 evrih prihodkov 78.283 evrov čistega dobička. Prenesenega čistega dobička je 143.955 evrov.

Osrednja firma (in veliko bolj dobičkonosna) od zakoncev Frantar je sicer Medicoengineering. Ta z dobavami in projektiranjem v zdravstvu ustvarja bajne dobičke, denar pa se preliva med drugim v prestižne vile. Samo v zadnjih dveh evidentiranih letih je imelo podjetje več kot 1,2 milijona evrov čistega dobička. Zabretova živita nekaj kilometrov stran od njune novogradnje, v prav tako izstopajoči vili v Radomljah.


Ob prvem članku o novi gradnji nam je lani Zabretova dejala, da hišo gradita za tuje kupce, čeprav sta, kot izhaja iz zemljiške knjige, lastnika vseskozi onadva. Nepremičnina je že prodana, je tedaj zatrdila. Zanimalo nas je, po kateri ceni, kar je označila za poslovno zaupnost, ki je ne bi razkrila. Dodala je, da se takšne hiše sicer prodajajo za okoli 350 tisoč evrov, notranja oprema pa je stvar lastnika. Znesek je bil očitno izmišljen, saj gre za smešno nizko vsoto glede na stanje na trgu nepremičnin. Značilnost objekta so, kot je razvidno, velike steklene površine.

Na nepremičnino je bila julija lani vpisana hipoteka v korist Sberbank (zdaj N banka v lasti NLB) za 650 tisoč evrov, dospe čez tri leta. Gradnja pospešeno poteka, vila dobiva končno podobo. Z velikostjo in lego že na daleč dominira nad tamkajšnjo dolino v bližini golf igrišča Arboretum.

Toda zdravstvena dobavitelja nista kupila zgolj parcele velike 1746 kvadratnih metrov, na kateri stoji gradnja. Decembra lani sta pokupila še več bližnjih parcel, skupaj je okoli hiše njunih skoraj 20 tisoč kvadratnih metrov. Vsekakor dovolj, da lastnikov nihče ne bo motil.