Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Razkol v mariborski LDS: Kresalova je bolj avtoritarna od Kacina

Deli na:

Dober mesec pred lokalnimi volitvami LDS znova poka po šivih, tokrat v Mariboru. V prihodnjih dneh bo namreč iz stranke izstopila celotna njena svetniška skupina, kateri se sicer mandat že zaključuje.

Dober mesec pred lokalnimi volitvami LDS znova poka po šivih, tokrat v Mariboru. V prihodnjih dneh bo namreč iz stranke izstopila celotna njena svetniška skupina, kateri se sicer mandat že zaključuje.

Jasmina Vidmar je izstopila že včeraj, jutri pa naj bi to storili še donedavni predsednik mestnega odbora Andrej Verlič, nekdanji poslanec Milan Petek in dolgoletni direktor slovenskih alpskih smučarskih reprezentanc Tone Vogrinec. Poslovna direktorica zavoda Evropska prestolnica kulture Helena Hvalec se za zdaj za ta korak še ni odločila, vendar se do četrtka, ko bodo mestni svetniki svoje izstope iz LDS obrazložili na tiskovni konferenci, lahko tudi to zgodi.

Milan Petek nam je svojo namero o izstopu iz LDS potrdil, za spletno izdajo Večera pa jo je takole obrazložil: »To je moj protest proti načinu vodenja stranke, delovanja organov stranke in prevladi avtoritarnega stila Katarine Kresal. LDS je danes povsem drugačna stranka kot za časa Drnovška, Ropa in celo Kacina. Po stopnji notranje demokracije je zdaj veliko bližje SDS. Predsednica in njeni zvesti vojščaki so po doslej liberalni demokraciji odvratni tehnologiji vladanja odstavili Andreja Verliča.«

Pogovor z Milanom Petkom bodo v Večeru objavili jutri, čeprav je po naših informacijah intervju dal že prejšnji teden, a ga v štajerskem dnevniku iz neznanih razlogov doslej niso hoteli objaviti. Kot je znano, je mariborska LDS v minevajočem mandatu podpirala župana Franca Kanglerja, kar ni bilo po volji predsednici Katarini Kresal. Pred tedni je centrala iz Ljubljana izvedla »kombi« revolucijo in z novimi člani prevzela mariborski odbor, ki je nato s 24 glasovi proti 23 za županskega kandidata imenoval Tomaža Orešiča, ki je sicer LDS zapustil že pred leti. Na listi kandidatov LDS za mestne svetnike ni nikogar od odhajajočih mestnih svetnikov, čeprav so bili člani stranke dvajset let. Ti bodo po naših neuradnih informacijah zdaj nastopili s samostojno listo.