zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Razhod Mira Cerarja s spremljevalko Vesno Arnšek?

Deli na:
Razhod Mira Cerarja s spremljevalko Vesno Arnšek?

Foto: Bobo

Govorice o tem, da sta se razšla predsednik vlade Miro Cerar in njegova spremljevalka Vesna Arnšek, ne potihnejo - Zadnji dokaz zanje naj bi bila odsotnost Vesne Arnšek, znane ljubiteljice družabnih srečanj, na državni proslavi v Križankah šestindvajsetegaaprila, na predvečer državnega praznika.

S poljubom zmagoslavja in skupnim rezanjem torte v štabu SMC, kjer so 13.julija 2014 proslavili volilno zmago, se je za Mira Cerarja kot prihodnjega predsednika vlade ter njegovo črnolaso spremljevalko Vesno Arnšek, s katero sta prijateljevala od ločitve z nekdanjo ženo Danico, obetal lep razplet. Toliko bolj, ker so ju le nekaj dni po volilni zmagi videli na hrvaški ladji Maistra. Z njo sta se odpeljala iz Rovinja proti Crvenemu otoku, kjer sta se v tednu, ko je še vse vrelo od spraševanj o prihodnji politični podobi Slovenije, namestila v uglednem hotelu Istra s štirimi zvezdicami. Zmaga gor ali dol, obveljalo je, da nič ni tako pomembnega, da bi lahko zmotilo načrtovane romantične počitnice v dvoje.

Njuno dolgo vroče poletje se je nadaljevalo z obiskovanjem številnih prireditev, kjer je bil predsednik vlade Miro Cerar, je bila tudi Vesna Arnšek. Nič čudnega torej, da je februarja 2015 že završala novica o njuni poroki, tretji za Mira Cerarja. Kabinet predsednika vlade je kmalu potem utišal govorice s sporočilom, da poroke ne bo. Ker je bil par še naprej prisoten na vseh pomembnejših dogodkih, se je zdelo da tako v dvoje kot tudi vsak v svoji vlogi izjemno uživata. To so dokazovale številne fotografije, polne smejočih, zagorelih obrazov ter lahkotnih oblekic in kril.

Spraševanja o tem, ali se je med njima kaj zataknilo, so se pojavila decembra lani, ko se nista več pojavljala na družabnih dogodkih, kjer sta bila poprej redna gosta. Razlog naj bi bilo naraščajoče ljubosumja Vesne Arnšek, ki ga je očitno znala pomiriti do podelitve Prešernovih nagrad februarja letos. Še isti mesec sta celo odpotovala na zimske počitnice v koroške Mokrine, a so se končale dokaj klavrno, ker se je Arnškova zaradi poškodbe znašla na urgenci. To je bila že najmanj druga nesrečna okoliščina, odkar se je začela družiti z Mirom Cerarjem. Ko smo se namreč avgusta 2014, dober mesec po Cerarjevi volilni zmagi, z njo srečali v njenem rodnem Krškem, kjer ima v lasti Turistično agencijo Kompas, nam je najprej povedala, da je še vsa v šoku zaradi prometne nesreče, zaradi katere sta jo obiskala policista; v njen vozeči avto je silovito zadela veriga tovornjaka in je na srečo razbila le prednji del avtomobila z vetrobranskim steklom.

Morda je bila zgolj zadnja poškodba s smučišča razlog, da se ni mogla udeležiti prireditve Zelena prestolnica Evrope, ki je bila 10. marca letos, čeprav se vedno glasneje namiguje o njunem dokončnem slovesu? To je mogoče slutiti tudi po tem, da Vesne Arnšek, kot je bilo omenjeno, ni bilo niti na proslavo na predvečer praznovanja državnega praznika v ljubljanskih Križankah.

O tem, kdo je končal njuno zgodbo, v bistvu niti ni tako pomembno, bolj velja spomniti na razmišljanje Vesne Arnšek o Miru Cerarju, ki ga je povedala za tednik Reporter pred dobrim letom in pol, ko se je še zdelo, da bo njuna zveza trajala in trajala: »… Ima nekaj v sebi, da so mu ljudje vedno pripravljeni pomagati … Sicer pa je njega razumeti velika filozofija, saj je izjemno poduhovljen, za njegov posebni humor sem potrebovala kar dve leti. Kot njegov oče ima glavo športnika, in to so ljudje, ki nekaj, kar zagrabijo, ne spustijo.« Bo to držalo, če vemo, da je Vesna Arnšek že tretja življenjska sopotnica, ki odhaja iz njegovega življenja? Vendar pa Miro Cerar v prihodnje naj ne bi bil dolgo sam, za to naj bi poskrbela njegova svetovalka v kabinetu Tina Štrafela.