favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Koruptivna Janševa satelita: Počivalšek in Pivčeva rešujete sebe in vladno koalicijo

Deli na:
Koruptivna Janševa satelita: Počivalšek in Pivčeva rešujete sebe in vladno koalicijo

Janez Janša in njegovi sateliti, s katerimi poskuša sestaviti vlado. - Foto: Bobo

Politična prihodnost Slovenije je v veliki meri odvisna od tega, katerim manjšim strankam se bo uspelo uvrstiti v državni zbor.

Trenutne javnomnenjske ankete kažejo, da imata za to velike možnosti lista Povežimo Slovenijo in Naša dežela, ki veljata za satelita premierja Janeza Janše.

Njuna ključna akterja sta gospodarski minister Zdravko Počivalšek in nekdanja kmetijska ministrica Aleksandra Pivec, ki sta omogočila tretjo vlado Janeza Janše. Pri obema je protikorupcijska komisije ugotovila kršitev integritete.

Prejšnji ponedeljek so se sešli prvaki strank Zdravko Počivalšek (Konkretno), Marjan Podobnik (SLS), Aleksandra Pivec (Naša dežela) in Matej Tonin (NSI). Razkrivamo, zakaj so se sešli in kdo so strici iz ozadja razširjene koalicije Povežimo Slovenijo.


Pišemo tudi, kako samooklicani »kozjanski bik« Zdravko Počivalšek financira kampanjo Povežimo Slovenijo z denarjem, ki jim ga je prislužil prejšnji predsednik Miro Cerar; kakšne so njegove možnosti za izvolitev in kdo so njegovi favoriti na volitvah.

Janšev prikriti satelit ni samo koalicija Slovenija, pač pa tudi Naša dežela Aleksandre Pivec; zakaj je bila pred novim letom na kosilu prvakom koalicijskih strank in kako so njeni kandidati povezani z največjo vladno stranko.

Počivalška in Pivčevo je tudi obremenila KPK, oba pa se branita z lažmi; oba sta se tudi znašla v kriminalistični preiskavi. Pišemo tudi, kako se je Marjan Podobnik blamiral z mandatarskim kandidatom ter kako ga je ta osmešil na tiskovni konferenci.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24