sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Razburjeni starši: radikalna muslimanka nima kaj predavati mojemu otroku

Deli na:
Razburjeni starši: radikalna muslimanka nima kaj predavati mojemu otroku

Foto: Bobo

Vlada z denarjem davkoplačevalcev sofinancira projekte, ki po šolah množično indoktrinirajo otroke in poveličujejo večkulturnost.

V beli knjigi o vzgoji in izobraževanju, ki jo je sprejela vlada Boruta Pahorja, je med drugim zapisano, da je »z veliko verjetnostjo mogoče predvidevati, da bo Slovenija postajala večkulturna država«. Zato je po šolah veliko indoktrinacij mladoletnih otrok s to škodljivo ideologijo, posebno so se razni projekti razpasli ob begunski krizi. Med drugimi je tudi urad vlade za komuniciranje objavil razpis za projekte (85.000 evrov), ki bodo obravnavali sprejemanje različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov (poleg sive ekonomije in trgovine z ljudmi). Ker je begunska problematika postala za nevladne organizacije dober posel, je tudi tokrat bila večina sredstev (60 odstotkov) namenjena populariziranju migrantov.

Eden je Šolski multikultivator Društva za trajnostni razvoj Terra Vera, s katerim bodo učence zadnji razredov osnovnih šol in dijake »ozaveščali o kulturnem doprinosu beguncev/migrantov in njihovem pozitivnem vplivu na razvoj kulturne dediščine novega okolja«, to pa bodo počeli tako, da bodo »vplive priseljencev tematsko navezovali na aktualno snov pri drugih šolskih predmetih.« Povedano drugače: posegli bodo v učno snov, da bi učenci razvili socialne veščine, pravičnost in empatijo »predvsem skozi osebne zgodbe akterjev«.

Kot so nam povedali v Društvu Terra Vera, bodo po šolah gostovali junija in septembra, imajo že potrjene termine na šestih osnovnih šolah, celoten projekt je vreden 7.362 evrov (na razpisu so dobili 5.000 evrov). Ker gre za poseg v pouk, smo ministrstvo za izobraževanje vprašali, ali se je društvo obrnilo tudi nanje, a so to zanikali, na uradu za informiranje pa so povedali, da so seznanjeni z opisom projekta.

Nekateri opozarjajo, da morajo biti starši pred gostovanjem društva v šoli seznanjeni z vsebino. Če presodijo, da bo tako predavanje za otroka škodljivo (zlasti če bo prišel kakšen »mladoletni« begunec), imajo vso pravico, da zahtevajo odpoved ali otroka enostavno ne pošljejo na tisto uro, ki ni vezana na učni načrt. Še je živ spomin na to, da je nedavno na eni izmed viških osnovnih šol nekatere starše razburilo predavanje Faile Pašić Bišić, češ ta radikalna muslimanka nima kaj predavati mojemu otroku. Neuradno naj bi v šoli priznali napako, da o predavanju niso seznanili staršev.

Nevladne organizacije in razna društva niso tista, ki bi otrokom vcepljala svoje poglede na svet. Še zlasti zato ne, ker iz vse Evrope prihajajo informacije o »res pozitivnem« vplivu migrantov, ki so denimo na silvestrovo v Kölnu množično spolno nadlegovali tudi mladoletnice, Švedsko so spremenili v posiljevalsko državo (po številu posilstev na 100.000 prebivalcev je Švedska skoraj že na svetovnem vrhu), v Avstriji, Franciji in na Danskem migranti na bazenih množično nadlegujejo ženske in dekleta, povsod po Evropi se migranti predstavljajo kot mladoletni, na koncu pristojni organi ugotovijo, da so stari več kot 20, tudi 30 let.