krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

1680173506-fgrsghes-45-1680173482221 Necenzurirano

Nova afera na UKC: to je podjetje, ki naj bi mu ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Razbrzdane zabave brez mask v nabito polnem lokalu sina bivšega koprskega župana Popoviča (VIDEO)

Deli na:
Razbrzdane zabave brez mask v nabito polnem lokalu sina bivšega koprskega župana Popoviča (VIDEO)

Foto: YouTube

Zdravstven inšpektorat je začel inšpekcijski postopek proti koprskemu lokalu Osare Caffe, kjer so organizirali več zabav, obiskovalci pa niso nosili mask in se niso držali pravil socialnega distanciranja. O zabavah je bil inšpektorat obveščen iz medijev, to informacijo pa obravnavajo kot prijavo, so sporočili za STA.

V lokalu Osare Caffe so namreč v zadnjih dneh pripravili več zabav, pri tem pa niso upoštevali navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Obiskovalci niso nosili mask in se niso držali pravil socialnega distanciranja, je razvidno iz posnetkov, ki jih je lokal objavil na družbenem omrežju Instagram. O tem je v nedeljo poročal POP TV.

S primerom je seznanjena tudi policija. Na kraju dogodka sicer policisti niso ugotovili kršitev, so bili pa o njih obveščeni, so za STA zapisali na Policijski upravi Koper. Zadevo na policiji sicer še preverjajo, predvsem v smislu potrditve morebitnih kršitev različnih veljavnih zakonov.


Pretekli vikend so sicer inšpektorji poleg prioritetnega nadzora nad spoštovanjem odločb o karanteni izvajali tudi redni nadzor nad spoštovanjem priporočil NIJZ v gostinskih lokalih. Kot so zapisali na inšpektoratu, informacij o drugih zabavah na obali niso prejeli.

Še vedno sicer velja, da je dovoljeno zbiranje do 50 oseb, a mora organizator voditi evidenco udeležencev. Za večje javne prireditve pa mora organizator pridobiti pozitivno mnenje NIJZ. Prireditve se lahko v tem primeru udeleži do 500 obiskovalcev. Delovanje nočnih lokalov in diskotek pa je prepovedano.

STA še čaka na pojasnila lokala Osare Caffe. Lastnik lokala je sicer sin nekdanjega župana Mestne občine Koper Borisa Popoviča, Nik Popovič, je poročal Pop TV.