ogledalo Dobra karma

Psihološki test: kateri del svojega telesa bi si ...

Nemška ladja za križarjenje Mein Schiff 6 Svet24.si

Okužbo potrdili pri 12 članih posadke nemške ...

jansa nova24tv Reporter.si

Na strankarski televiziji SDS med intervjujem s ...

avtobusna postaja, potnik, maska Svet24.si

Pripravljajo poseben "vozni red" za upokojence, ti...

Tomi Rumpf Necenzurirano

Počivalškovim se je sfižila nabava zaščitne ...

Melania Trump, melania, trump, melanija trump Odkrito.si

Kaj razkriva Melanijin podpis?

metka Njena.si

Ljubezen po domače: Je pri Metki doma hudo ...

Slovenija

Razbrzdane zabave brez mask v nabito polnem lokalu sina bivšega koprskega župana Popoviča (VIDEO)

Deli na:
Razbrzdane zabave brez mask v nabito polnem lokalu sina bivšega koprskega župana Popoviča (VIDEO)

Foto: YouTube

Zdravstven inšpektorat je začel inšpekcijski postopek proti koprskemu lokalu Osare Caffe, kjer so organizirali več zabav, obiskovalci pa niso nosili mask in se niso držali pravil socialnega distanciranja. O zabavah je bil inšpektorat obveščen iz medijev, to informacijo pa obravnavajo kot prijavo, so sporočili za STA.

V lokalu Osare Caffe so namreč v zadnjih dneh pripravili več zabav, pri tem pa niso upoštevali navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Obiskovalci niso nosili mask in se niso držali pravil socialnega distanciranja, je razvidno iz posnetkov, ki jih je lokal objavil na družbenem omrežju Instagram. O tem je v nedeljo poročal POP TV.

S primerom je seznanjena tudi policija. Na kraju dogodka sicer policisti niso ugotovili kršitev, so bili pa o njih obveščeni, so za STA zapisali na Policijski upravi Koper. Zadevo na policiji sicer še preverjajo, predvsem v smislu potrditve morebitnih kršitev različnih veljavnih zakonov.


Pretekli vikend so sicer inšpektorji poleg prioritetnega nadzora nad spoštovanjem odločb o karanteni izvajali tudi redni nadzor nad spoštovanjem priporočil NIJZ v gostinskih lokalih. Kot so zapisali na inšpektoratu, informacij o drugih zabavah na obali niso prejeli.

Še vedno sicer velja, da je dovoljeno zbiranje do 50 oseb, a mora organizator voditi evidenco udeležencev. Za večje javne prireditve pa mora organizator pridobiti pozitivno mnenje NIJZ. Prireditve se lahko v tem primeru udeleži do 500 obiskovalcev. Delovanje nočnih lokalov in diskotek pa je prepovedano.

STA še čaka na pojasnila lokala Osare Caffe. Lastnik lokala je sicer sin nekdanjega župana Mestne občine Koper Borisa Popoviča, Nik Popovič, je poročal Pop TV.

Loading...