Bi poskusili rastlinski file mignon? Gre za edinstveno imitacijo mesa
3. apr. 2022 20:00


Tilen Travnik z ekipo podjetja Bevo je začel razvijati in tržiti inovativne rastlinske zrezke.
Z namenom ponuditi trgu nekaj več, je Tilen Travnik z ekipo podjetja Bevo začel razvijati in tržiti inovativne rastlinske zrezke, v svetu za zdaj edinstvene imitacije mesa.
Rastlinski file mignon (»file pljučne pečenke«) pod blagovno znamko Juicy Marbles se za zdaj prodaja prek spletnih strani, mogoče ga je pokusiti v restavraciji Pen kluba v Ljubljani in kamniški gostilni Repnik. Kmalu bo na prodajnih policah v večjih trgovskih centrih.
V ekipi zagonskega podjetja Bevo, d.o.o., ki ga je z Lukom Sinčkom, Majem Hrovatom in Vladimirjem Mićkovićem ustanovil Tilen Travnik, je glavno vodilo prepričanje, da mora hrana postati bolj zdrava, njena proizvodnja pa ne sme obremenjevati okolja.
Iz česa je »meso« narejeno in kako to, da je tako edinstveno? Zakaj ga doslej ni ponudilo že kakšno drugo podjetje?
Čemu je potrebno ponujati rastlinski izdelek z videzom in okusom po mesu veganskim kupcem, če ti tako ali tako nočejo uživati mesa?
Ali je bil izdelek narejen zato, ker člani podjetniške inovativne ekipe ne uživajo mesa, ker so bodisi fleksitarijanci, vegani in vegetarijanci?
Kje v Evropi je največje povpraševanje po tovrstnem »mesu« in zakaj je smiselna širitev prodaje prav na ameriško tržišče?
VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24
Reporter št. 14, 2022
Privoščite si nemoteno branje
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
- preverjen e-naslov
- preverjena tel. številka
- popolni osebni podatki
- prijava na e-novice
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke