Revija Reporter
Slovenija

Raspopović kupil počitniški dom od MOL: ali gre v ozadju za denar Dragana Tošića?

Nenad Glücks
7 1.011

27. nov. 2018 16:10 Osveženo: 16:19 / 27. 11. 2018

Deli na:

Počitniški dom pri Gozdu Martuljku je MOL prodala gostincu Svetozarju Raspopoviću

Bobo

Počitniški dom pri Gozdu Martuljku je MOL prodala gostincu Svetozarju Raspopoviću (na sliki). Na vprašanje, ali gre v ozadju za denar Dragana Tošića, se Raspopović ni odzval.

Letošnje poletje je Mestna občina Ljubljana pod vodstvom Zorana Jankovića prodala počitniški dom Srednji Vrh pri Gozdu Martuljku v bližini Kranjske Gore. Dom je bil dolga leta v uporabi Zveze prijateljev mladine (ZPM), vendar je bila zasedenost doma, kot pravijo na MOL, izrazito nizka. Zgolj šest odstotkov na leto. Vrtci, šole in ZPM niso kazali posebnega interesa za uporabo. Največji problem naj bi bila ozka nepregledna ceste do doma, saj ni varna. Z domom so imeli le stroške, zato so ga prodali na javni dražbi po ceni 355 tisoč evrov, denar bodo uporabili za obnovo drugih počitniških domov.

A v tej zgodbi je zanimiv predvsem kupec doma. Gre za Jankovićevega prijatelja, gostinca Svetozarja Raspopovića, lastnika znane ljubljanske restavracije As. Njegov sin Sebastjan naj bi drugim potencialnim kupcem na dražbi celo dejal, da je pripravljen višati ceno vse do 800 tisoč evrov.

Domačine v bližini doma skrbi, kakšni so načrti Raspopovića z domom, od katerega je čudovit razgled na Julijce. Po navedbah nekaterih naj bi tam uredil luksuzne apartmaje, vendar je vprašanje, ali je to v okviru sedanje stavbe izvedljivo. Povedali so nam tudi, da naj bi bil v ozadju pravi investitor – razvpiti Dragan Tošić. Znan je iz sodne zadeve Balkanski bojevnik, pri kateri gre za preprodajo droge. Tošić je bil marca letos skupaj z drugimi v tej zadevi obsojen na prvi stopnji, proces še ni končan.

Raspopoviću smo poslali vprašanja, kakšni so njegovi načrti s počitniškim domom. Ali bodo tam luksuzni apartmaji, ga bo morda podrl in zgradil nekaj na novo? Prav tako nas je zanimalo, ali drži, da gre dejansko za denar Tošića. Na naše poizvedovanje se ni odzval.