Goran Šarac Odkrito.si

Odločitev bivšega moža Simone Weiss dviga ...

Vožnja pod vplivom alkohola, vinjen, opit, pijan, voznik Svet24.si

VIDEO: Neverjetno: med vožnjo iz avta padel otrok...

čakre Petisvet.si

Neprijetni znaki, da je vaša kronska čakra ...

smeti3 Svet24.si

Smeti odvrgel na travnik, a pozabil na položnice

Sambuca Svet24.si

V tem obalnem mestu stanovanja in hiše za en evro

Cara Delevingne Najstnica.si

Zaradi ene fotografije izgubila 100 tisoč ...

anela sabanagic 4 Njena.si

Ladova izbranka je le 5 mesecev po porodu videti ...

Slovenija

Ranko Mimović - mož, ki naj bi Jankoviću plačeval 10 odstotkov

Deli na:
Ranko Mimović -  mož, ki naj bi Jankoviću plačeval 10 odstotkov

Foto: Primož Lavre - Ranko Mimović

Podjetnik Ranko Mimović je tisti, ki je ljubljanskega župana Zorana Jankovića naznanil policiji zaradi izsiljevanja plačil deset odstotkov vrednosti od vsakega posla z MOL.

Prisluhe Jankoviću kot dokaz o izplačilih je sodišče izločilo, Mimovića pa je sodnica Alja Kratovac v drugi zadevi obsodila na 12 let zapora, pri čemer pa mu je, kot je nedavno ugotovilo višje sodišče, kršila osnovno pravico do obrambe.

Višje sodišče v Ljubljani je pred tremi meseci s sklepom razveljavilo sodbo ljubljanskega okrožnega sodišča, ki je novembra lani ljubljanskega podjetnika Ranka Mimovića obsodilo na 12-letno zaporno kazen zaradi očitanih mu kaznivih dejanj goljufije in pranja denarja.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, kaj je o svojih poslih in stikih z Jankovićem Reporterju povedal Mimović; zakaj je bila razveljavljena sodba zoper njega; kako je sodnica zagrešila neverjetne napake v škodo Mimovića in samovoljno posegla v obtožbo; o poslih, zaradi katerih se je znašel za rešetkami; o nezakonitem zaslišanju priče; o kršitvi Mimovićeve pravice do obrambe; o trditvah Mimovića, da je žrtev zrežiranega sodnega procesa; za kakšno osupljivo vsoto naj bi tožil državo.