Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ranko Mimović - mož, ki naj bi Jankoviću plačeval 10 odstotkov

Deli na:
Ranko Mimović -  mož, ki naj bi Jankoviću plačeval 10 odstotkov

Ranko Mimović - Foto: Primož Lavre

Podjetnik Ranko Mimović je tisti, ki je ljubljanskega župana Zorana Jankovića naznanil policiji zaradi izsiljevanja plačil deset odstotkov vrednosti od vsakega posla z MOL.

Prisluhe Jankoviću kot dokaz o izplačilih je sodišče izločilo, Mimovića pa je sodnica Alja Kratovac v drugi zadevi obsodila na 12 let zapora, pri čemer pa mu je, kot je nedavno ugotovilo višje sodišče, kršila osnovno pravico do obrambe.

Višje sodišče v Ljubljani je pred tremi meseci s sklepom razveljavilo sodbo ljubljanskega okrožnega sodišča, ki je novembra lani ljubljanskega podjetnika Ranka Mimovića obsodilo na 12-letno zaporno kazen zaradi očitanih mu kaznivih dejanj goljufije in pranja denarja.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, kaj je o svojih poslih in stikih z Jankovićem Reporterju povedal Mimović; zakaj je bila razveljavljena sodba zoper njega; kako je sodnica zagrešila neverjetne napake v škodo Mimovića in samovoljno posegla v obtožbo; o poslih, zaradi katerih se je znašel za rešetkami; o nezakonitem zaslišanju priče; o kršitvi Mimovićeve pravice do obrambe; o trditvah Mimovića, da je žrtev zrežiranega sodnega procesa; za kakšno osupljivo vsoto naj bi tožil državo.