Jennifer Lopez Odkrito.si

Z zasebnimi nastopi služi vrtoglave zneske

MEGLA Svet24.si

Tedenski horoskop: naprej po poti, čeprav ...

Toše Proeski in Dolores Lambaša Petisvet.si

Na cesti, ki je vzela Tošeta, slišijo otroški ...

janković_lokalne volitve 18 Svet24.si

Janković slavi, Janša pa o tem, kdo ga lahko ...

tjasa salamun Svet24.si

Tjaša je uresničila željo po motorni žagi

52CF59DF-466B-4212-A4B7-523E463AD708 Najstnica.si

Top najstnica 2018 je Zoja Šuc

Iryna Osypenko Nemec Njena.si

Koga je izbrala Iryna Osypenko?

Slovenija

Ranko Mimović - mož, ki naj bi Jankoviću plačeval 10 odstotkov

Deli na:
Ranko Mimović -  mož, ki naj bi Jankoviću plačeval 10 odstotkov

Foto: Primož Lavre - Ranko Mimović

Podjetnik Ranko Mimović je tisti, ki je ljubljanskega župana Zorana Jankovića naznanil policiji zaradi izsiljevanja plačil deset odstotkov vrednosti od vsakega posla z MOL.

Prisluhe Jankoviću kot dokaz o izplačilih je sodišče izločilo, Mimovića pa je sodnica Alja Kratovac v drugi zadevi obsodila na 12 let zapora, pri čemer pa mu je, kot je nedavno ugotovilo višje sodišče, kršila osnovno pravico do obrambe.

Višje sodišče v Ljubljani je pred tremi meseci s sklepom razveljavilo sodbo ljubljanskega okrožnega sodišča, ki je novembra lani ljubljanskega podjetnika Ranka Mimovića obsodilo na 12-letno zaporno kazen zaradi očitanih mu kaznivih dejanj goljufije in pranja denarja.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, kaj je o svojih poslih in stikih z Jankovićem Reporterju povedal Mimović; zakaj je bila razveljavljena sodba zoper njega; kako je sodnica zagrešila neverjetne napake v škodo Mimovića in samovoljno posegla v obtožbo; o poslih, zaradi katerih se je znašel za rešetkami; o nezakonitem zaslišanju priče; o kršitvi Mimovićeve pravice do obrambe; o trditvah Mimovića, da je žrtev zrežiranega sodnega procesa; za kakšno osupljivo vsoto naj bi tožil državo.