vogrinec Odkrito.si

Kaj se dogaja s Tonetom Vogrincem?

sveže žemlje Svet24.si

Kaj vse je v žemlji, ki jo imaš za malico?

Retrogradni Merkur Petisvet.si

Marsikaj se bo končalo, želje se bodo ...

profimedia-0338601124 Svet24.si

Pozor! Nikar še ne oblecite kratkih hlač

Mateja Magdalenić Svet24.si

Ste kje videli Matejo?

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

Lado Bizovičar Njena.si

Lado Bizovičar zajokal na javni televiziji

Slovenija

Ranko Mimović - mož, ki naj bi Jankoviću plačeval 10 odstotkov

Deli na:
Ranko Mimović -  mož, ki naj bi Jankoviću plačeval 10 odstotkov

Foto: Primož Lavre - Ranko Mimović

Podjetnik Ranko Mimović je tisti, ki je ljubljanskega župana Zorana Jankovića naznanil policiji zaradi izsiljevanja plačil deset odstotkov vrednosti od vsakega posla z MOL.

Prisluhe Jankoviću kot dokaz o izplačilih je sodišče izločilo, Mimovića pa je sodnica Alja Kratovac v drugi zadevi obsodila na 12 let zapora, pri čemer pa mu je, kot je nedavno ugotovilo višje sodišče, kršila osnovno pravico do obrambe.

Višje sodišče v Ljubljani je pred tremi meseci s sklepom razveljavilo sodbo ljubljanskega okrožnega sodišča, ki je novembra lani ljubljanskega podjetnika Ranka Mimovića obsodilo na 12-letno zaporno kazen zaradi očitanih mu kaznivih dejanj goljufije in pranja denarja.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, kaj je o svojih poslih in stikih z Jankovićem Reporterju povedal Mimović; zakaj je bila razveljavljena sodba zoper njega; kako je sodnica zagrešila neverjetne napake v škodo Mimovića in samovoljno posegla v obtožbo; o poslih, zaradi katerih se je znašel za rešetkami; o nezakonitem zaslišanju priče; o kršitvi Mimovićeve pravice do obrambe; o trditvah Mimovića, da je žrtev zrežiranega sodnega procesa; za kakšno osupljivo vsoto naj bi tožil državo.

Loading...