benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Rahlo nervozni in paranoični tožilec

Deli na:
Rahlo nervozni in paranoični tožilec

Foto: Primož Lavre

Čeprav nismo objavili niti črke iz anonimke o tožilcu Stanislavu Pintarju (na sliki), je novinarja Reporterja policija povabila na informativni pogovor.

Pretekli teden je bil avtor teh vrstic povabljen na informacijski pogovor na policijsko postajo Ljubljana Center zaradi Stanislava Pintarja. Tistega okrožnega državnega tožilca svetnika pri specializiranem državnem tožilstvu, ki je za zapahe pospravil razvpita cerkvenega ekonoma mariborske nadškofije Mirka Kraševca in nekdanjo šefinjo velenjskega Vegrada Hildo Tovšak ter odredil preiskavo premoženjskega stanja Janeza Janše in pokojnega Jožeta Zagožna. Kaj ga je zmotilo? Da smo v uredništvo prejeli anonimko, ki je govorila o tem, da naj bi pred pol ducata let pretepel ženo in ji zlomil ključnico, priloženi so bili celo zdravniški izvidi in odločba žalskega okrajnega sodišča, da se predlog za uvedbo postopka zavrže.

Seveda smo pred dobrim mesecem dni v uredništvu zadevo preverili. Najprej nam je odgovoril njegov predpostavljeni Harij Furlan, češ da Pintar »ni bil obravnavan zaradi prekrškov ali kaznivih dejanj z elementi nasilja«, malo kasneje pa še sam tožilec: »Od vaših novinarskih kolegov sem prejel listine, na katere ste  se sklicevali in ki se očitno nanašajo na druge osebe. Zato odgovor posredujem tudi vam in  vas opozarjam, da od sedaj dalje  ni nobenega dvoma o tem, kakšna so dejstva.« Očitno naj bi šlo za njegovega soimenjaka, saj se letnice rojstva njega in njegove žene nista ujemali. Anonimka je seveda romala v koš, objavili nismo ničesar, za uredništvo je bila zadeva končana.

Do preteklega tedna, ko je dva kriminalista PU Ljubljana zanimalo, od kod smo prejeli pismo, kaj se je z njim zgodilo, ali smo kaj objavili, kdo vse ga je dobil. Bila sta zelo korektna, mi pa tudi.