dejan-vunjak Dobra karma

9 let po Brendijevi smrti njegov sin še vedno ...

jake-paul Svet24.si

FOTO: Posebne enote na domu internetnega zvezdnika...

jansa bajuk FB Reporter.si

»Matej Tonin bo moral biti bolj previden, kot je ...

knjižnica šiška Svet24.si

Incident v ljubljanski knjižnici: vstopila brez ...

Screenshot 2020-08-05 at 18.39.43 Necenzurirano

Banjalučani in bivši šef Darsa med krizo ...

rtvs, radiotelevizija slovenija Odkrito.si

Počasen razpad RTV SLO

Zvezdana Mlakar 3 Njena.si

Zvezdana Mlakar se je zlomila

Slovenija

Radovič ni prekoračil pooblastil

Deli na:

Programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je na današnji seji sprejel sklep, da urednik razvedrilnega programa TV Slovenija Petar Radović ni kršil svojih pooblastil, ko je dal iz oddaje Hri-bar izrezati del, ki je govoril o direktorju TV Slovenija Jožetu Možini. So pa istočasno sklenili, da je bil sam poseg nepotreben.

Programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je na današnji seji sprejel sklep, da urednik razvedrilnega programa TV Slovenija Petar Radović ni kršil svojih pooblastil, ko je dal iz oddaje Hri-bar izrezati del, ki je govoril o direktorju TV Slovenija Jožetu Možini. So pa istočasno sklenili, da je bil sam poseg nepotreben.

Kot je uvodoma povedal Jernej Pikalo, ki je skupaj s še dvema članoma tudi podal pobudo, da programski svet obravnava dogodek, v 40 sekundah, kolikor je bil dolg izrezani sporni del oddaje, ni bilo ničesar takega, kar bi lahko bilo sporno. Sam se, kot je dejal strinja, da ima urednik pravico, da to naredi, vendar v tem primeru po njegovem Radović ni imel prav.

Predsedniku programskega sveta Stanetu Grandi se zdi nedopustno, da se v oddaji na tako vulgaren način "obračunava z zaposlenimi v hiši". Omenjeni primer po njegovem sicer ni bil najbolj grob primer takšne zlorabe, vendar pa po njegovem "tudi ne naiven. Če nekoga označiš za kandidata za predsednika NSi, potem je to namigovanje, da je naklonjen tej stranki in tej struji. In to slabo vpliva na ugled televizije," je dejal.

Ivan Štuhec je ocenil, da sta satira in humor eno, vulgarnosti ter zlorabljanje satire in humorja za lastne politične interese, pa drugo. Tudi on pa se je strinjal, da je bil omenjeni primer morda "najbolj nedolžen prekršek v nizu prekrškov, ki so bili narejeni".

Glede na ocene, da je bil omenjeni primer eden od blažjih spornih primerov, ki so bili predvajani v Hri-barju, sta se Slavko Bobovnik in Pikalo vprašala, zakaj vodstvo hiše ni ukrepalo že prej, in zakaj se je odzvalo šele sedaj. Direktor TV Slovenija Jože Možina je pojasnil, da so ukrepali že prej, konkretno, ko so prepovedali, da se v oddajo kot lik uvede eno izmed voditeljic TV Dnevnika. "V zadnjem času pa so zadeve znova postale zelo konkretne, zato je Radovič ukrepal," je dejal.

Peter Jančič je še opozoril, da ima urednik na voljo različna sredstva, da ukrepa v takšnih primerih, vendar pa Radovič po njegovem tokrat ni izbral ravno najboljšega. Po njegovem bi moral namreč pred posegom v oddajo za to dobiti dovoljenje njenega urednika.

Kot je znano, je Radović 9. oktobra po koncu snemanja oddaje Hri-bar prišel v režijo in od tajnice režije zahteval, da iz oddaje izreže del, v katerem voditelj Sašo Hribar in gostja predsednica NSi Ljudmila Novak govorita o direktorju TV Slovenija Jožetu Možini.

V spornem delu je Hribar z Novakovo razpravljal o bližajočem se kongresu NSi, v tej zvezi pa jo je, sklicujoč se na eno izmed izjav Boštjana M. Turka, da je Možina najboljši slovenski politik, vprašal, ali bi bila mogoče rešitev za stranko, če bi jo prevzel Možina.

Loading...