GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Radio Teheran plus

Deli na:

6.00: Dobro jutro, gospod predsednik Danilo Türk! Valovi radia Teheran vam želijo lep dan. Opozarjamo pa vas, da se je Janez Janša prebudil pred vami in čaka na pomlad. Še kratka vremenska napoved za danes: iz vladne palače sporočajo, da bodo o vremenu odločili na današnji korespondenčni seji. Sledi venček narodno zbujajočih pesmi, med njimi Bilećanka, Hej brigade in večno zelena Kaj nam pa morejo.

6.00: Dobro jutro, gospod predsednik Danilo Türk! Valovi radia Teheran vam želijo lep dan. Opozarjamo pa vas, da se je Janez Janša prebudil pred vami in čaka na pomlad. Še kratka vremenska napoved za danes: iz vladne palače sporočajo, da bodo o vremenu odločili na današnji korespondenčni seji. Sledi venček narodno zbujajočih pesmi, med njimi Bilećanka, Hej brigade in večno zelena Kaj nam pa morejo.

6.55: Kratka prometna informacija! Na vseh vpadnicah v glavno mesto so veliki zastoji. Prometni minister Patrick Vlačič bo o tem govoril na dopoldanski tiskovni konferenci takoj, ko ga najdejo. Iz njegove PR-službe so že sporočili, da lahko delno potrdijo informacijo, da zastoje povzročajo opozicijski šoferji.

7.00: Na sporedu je druga jutranja kronika! Notranja politika – Katarina Kresal bo danes ob spremstvu TV-kamer in fotoreporterjev kupila salonarje Bata in kostim Varteks. Kot je poudarila, bo tudi na tako simboličen način spodbijala obtožbe iz interpelacije, ki je tudi po našem mnenju mizerna. Sočasno bo pokazala solidarnost s siromaki. Minister za finance France Križanič pa se bo v poznih popoldanskih urah srečal s Tomažem Ertlom. Govorila bosta o nedvoumnih zaslugah Draga Isajlovića za to, da smo tam, kjer smo. Gospodarstvo. Predsednik vlade Borut Pahor bo spet obiskal Slovenske železnice in se pozanimal za vozni red izhodne strategije. Šport. Nadaljuje se državno prvenstvo v odpuščanju delavcev, glavni pokrovitelj prvenstva je minister za delo in socialo Ivan Svetlik. In še vreme: Borut Pahor sporoča, da se v avtonomijo vremena ne bo spuščal, ampak da se ravna po načelu: kakršna oblast, takšno vreme. Upajmo, da bo lepo in sončno.

9.55: Kandidati za osebnost tedna so: Katarina Kresal z izjavo, da je v hudičevi situaciji. Borut Pahor, ki je spet dokazal svoj optimizem, da bomo še pred koncem leta tam, kjer še nismo bili, in Gregor Golobič, ki je na svoji kmetiji posadil zgodnji krompir ter ob tem izjavil: »Ni vsak minister kmet in ni vsak kmet minister.«

11.00: Danes lahko v Intelekti prisluhnete pogovoru z ministrom za pravosodje Alešem Zalarjem. Kratek povzetek: minister Zalar bo argumentirano dokazal, da ni brat upravnega sodnika, ki je odločal o vrnitvi bulmastifov, povedal bo, da se doslej še nikdar ni pogovarjal s šefico svoje stranke Kresalovo, ki jo v resnici ne pozna, in da ne napada Barbare Brezigar, ampak generalno državno tožilko. Razlika je očitna.

11.30: Osebnost tedna je po izboru naših poslušalk in poslušalcev postal predsednik vlade Borut Pahor. Njegova izjava, da bomo že konec leta tam, kjer še nismo bili, je bila ocenjena kot najbolj optimistična doslej. Poslušalec Lojze Brezec iz okolice Celja jo je takole komentiral: »Pahor je zelo pameten.« K temu nimamo kaj dodati.

11.45: Pregled današnjega tiska! Pivovarniški list že deset dni ni poročal o aferi Patria, zato pričakujemo protest novinarskega aktiva. Dobro obveščeni viri pri Dnevniku pa sumijo, da je raziskovalni novinar Dejan Karba izginil neznano kam, lahko so ga celo ugrabili.

12.00: Na današnji dan! Mineva osemnajst mesecev od dneva, ko so naši zmagali na volitvah. Pred devetimi dnevi je Borutu Pahorju z veliko diplomatsko akcijo skorajda uspelo ustanoviti kraljevino Srbov, Slovencev in Hrvatov. Škoda. Mineva tudi šesti dan od genialne odločitve ustavnega sodišča o ustavnosti arbitražnega sporazuma.

13.00: Danes do trinajstih! Zunaj dežuje in sneži, čeprav je že pomlad. V opoziciji nesramno menijo, da gre za napad tranzicijskega trojčka na pravico državljanov, da se zbirajo po potrebi. V državnem zboru danes niso aretirali nobenega poslanca, kar je nenavadno, sporočajo iz stranke Zares. Priprti Srečko Prijatelj pa je odklonil kosilo. Lokalna kronika: na vseh gradbiščih po državi vladata red in mir. Plač sicer ne bo, a v sedanjih razmerah je to več kot normalno.

16.00: Dogodki in odmevi! Ministrica za kulturo Majda Širca je veliko Viktorjevo akademijo javno obtožila korupcijskih dejanj. Poudarila je, da je nespodobno, da je javna hiša pod sedanjim vodstvom prejela toliko viktorjev. V Zares ocenjujejo, da je nujni sklic odbora za kulturo, na katerem bo predsednica Potrata časa dokazovala, da so za vsem orkestrirani napadi na sedanji briljantni osnutek zakona o RTV.

17.00: Studio ob sedemnajstih! V današnji temi se bomo lotili pogovora o gradnji TEŠ 6. V studiu so se nam pridružili minister za gospodarstvo Matej Lahovnik, minister za okolje in prostor Roko Žarnić, direktor šoštanjske termoelektrarne Uroš Rotnik, iz opozicijskih vrst pa bo napadal Tone Anderlič, ki se sicer strinja z gradnjo, ne ve pa zakaj. Pravkar so nam sporočili, da se bo pogovora namesto predstavnika največje opozicijske stranke Branka Grimsa udeležil direktor radia, ker je Grimsu crknil avto.

19.45: Pravljica za lahko noč. Nekoč je bila koalicija, ki nam je želela vse najboljše, zato bi lahko srečno živeli do konca svojih dni. A za sedmimi gorami in osmimi vodami je bila marčna sila opozicije, ki je menila, da je kraljestvo koalicije navadna prevara. Zato je kraljevič Borut Pahor na belem vrancu odjahal v grofijo Libera, poljubil princeso Katarino Kresal, da se je končno zbudila, in potem je bilo vse, kot mora biti.

21.00: Izlivi. V današnji oddaji o spolnosti bomo govorili o vplivu opozicije na slabšanje erekcije pri koaliciji in na prezgodnjo ejakulacijo. O tem se bomo pogovarjali s psihiatrom dr. Slavkom Ziherlom, ki je v znanstveni študij nedvoumno ugotovil, da članom LDS prej pride, če prej začnejo. Kriza je baje v Pahorjevi stranki.

22.00: Zrcalo dneva. Oddaja odpade, ker je v koaliciji vse v redu, Pahor je v savni in na fitnesu in ne more dati kakšne lepe izjave, Janez Janša pa je bil na današnji tiskovni konferenci predolg, da bi ga predvajali.

 

P. S.: 24.00: Izvedeli smo, da se direktorju radia Teheran neminovno izteka mandat. Kmalu bodo lepši dnevi.