fashion 2 Svet24.si

Našli smo šest let stare fotografije Dončićeve...

ženska Dobra karma

Bolezenski znaki se najprej najavijo v sanjah

pernod ricard Svet24.si

Šefi jih silijo, da v službi pijejo liker

uroš rožič, špela gavez Svet24.si

Med delom se je Urošu nož zapičil v dimlje: z ...

V hrvaški prestolnici je potekala maša za Tita Dobra karma

Je Tito umrl kot musliman?

_BVP0088 Njena.si

Kamere zamolčale, zakaj ga Kmetje niso marali

denis toplak Njena.si

Nepredstavljivo: Denis Toplak postal žrtev?

Slovenija

Radio Ognjišče zbral več kot 26.000 evrov za 14-letnega Saša

Deli na:
Radio Ognjišče zbral več kot 26.000 evrov za 14-letnega Saša

Andrej, Blaž in Andrej, jedro radijske kolesarske ekipe Radia Ognjišče. - Foto: Rok Mihevc/Radio Ognjišče

Radio Ognjišče je 25. obletnico začetka oddajanja iz svojega koprskega studia praznoval z dobrodelno akcijo Srebrna diagonala. Tričlanska ekipa je v sklopu akcije v sredo prevozila več kot 350 kilometrov od Hodoša do Kopra in tako zbrala več kot 26.000 evrov za 14-letnega Saša, so sporočili z Radija Ognjišče.

Sašo je pri dveh mesecih zbolel za meningitisom zaradi česar ne more hoditi in govoriti. Zanj skrbi družina, ki si že dlje časa želi imeti vozilo, s katerim bi se lahko vsi skupaj peljali na izlet. Radio Ognjišče je tako s pomočjo darov poslušalk in poslušalcev zbral 26.280 evrov, s katerim si bo družina lahko kupila invalidom prilagojeno vozilo, so v sporočilu za javnost zapisali na Radiju Ognjišče.

Vozilo bodo z novimi pnevmatikami dodatno opremili v Centru mobilnosti Špan. Podjetje Suma Projekt, ki se ukvarja s predelavo vozil, pa je radiju sporočilo, da svoje storitve z veseljem ponudijo brezplačno.


Praznični dan so sklenili s sveto mašo v cerkvi sv. Marka v Kopru. Somaševanje je vodil škof Jurij Bizjak, zbrane pa je uvodoma nagovoril glavni urednik radia Ognjišče Franci Trstenjak. Trstenjak se je med drugim zahvalil vsem sodelavkam in sodelavcem, ki so z navdušenjem ter z vero in upanjem uresničevali začrtano pot radia.

Praznovanje četrt stoletja delovanja radia bo vrh doseglo novembra, ko se bodo spomnili 25. obletnice začetka oddajanja iz ljubljanskega studia, od koder program v živo teče tudi danes, so še zapisali v sporočilu.

Sredstva se zbira preko spletne banke, do nedelje zvečer pa se lahko daruje tudi preko spletnega obrazca.

loading...
Loading...