Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Radio Ognjišče z dobrodelno Pustno sobotno iskrico zbral 31.461 evrov

Deli na:
Radio Ognjišče z dobrodelno Pustno sobotno iskrico zbral 31.461 evrov

Radio Ognjišče je na včerajšnjo pustno soboto pripravil že 11. pustno sobotno iskrico, dobrodelno pustno rajanje, s katerim so zbrali več kot 31.461 evrov. Namenili jih bodo za posebno terapevtsko sobo na Osnovni šoli Gustava Šiliha v Mariboru, ki jo nujno potrebuje tamkajšnjih 70 otrok s cerebralno paralizo.

Dobrodelno pustno iskrico so pripravili v športni dvorani zavoda sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano. Končni znesek darovanih sredstev pa bo znan v ponedeljek, saj bo za ta namen mogoče darovati še ves konec tedna, so sporočili z Radia Ognjišče.

Zbiranje sredstev je potekalo s pomočjo radijskih valov, svoj dar pa so poslušalci lahko oddali s pomočjo telefona, SMS sporočila ali preko spletnega obrazca. Tako zbranim darovom bodo dodali še ves izkupiček od prodanih krofov, pijače, jogurtov in sladoleda, ki so jih prispevali pokrovitelji.

Letos so projekt izpeljali že enajstič in tokrat prisluhnili potrebam OŠ Gustava Šiliha v Mariboru, ki nudi zavetje sto sedemdesetim otrokom s posebnimi potrebami. Med njimi je kar 70 takih, ki bi potrebovali posebno terapevtsko obravnavo in sobo, opremljeno za t. i. therasuit terapijo. Gre predvsem za otroke, obolele za cerebralno paralizo.

Na lanski pustni sobotni iskrici so zbrali 66.000 evrov za sobo za umirjanje na oddelku za invalidno mladino Stara gora. Leto pred tem so za misijonarje v Ruandi in Burundiju zbrali 42.000 evrov. V letih pred tem pa so s sredstvi pomagali tudi drugim, zbirali so jih za sestro Agato Kociper, misijonarko v Amazoniji, pa za učilnice v Paragvaju in Kambodži, za pomoč ljudem na Madagaskarju in za družino slepe Mihaele iz Male Nedelje.