cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Radijski urednik Andrej Stopar prezira resnico

Deli na:
Radijski urednik Andrej Stopar prezira resnico

Foto: Bobo

Da je bila dopisniška mreža RTV Slovenija v tujini vselej leglo najbolj »pravovernih« novinarjev, priča tudi primer Andreja Stoparja, odgovornega urednika prvega programa Radia Slovenija. Na fotografiji Stopar prosi zgodovinarja Boža Repeta za podpis v njegovi prirejeni biografiji o Milanu Kučanu.

Stopar je bil včasih dopisnik iz Rusije, septembra lani pa je v funkciji odgovornega urednika odgovarjal eni od poslušalk. Ta je »osupla in presenečena« na prvem programu radia slišala reklamo za Reporter, in sicer vprašanje, ali bodo med begunci tudi infiltrirani pripadniki Isisa, ki se bodo pritajili, v bližnji prihodnosti pa organizirali teroristične napade.

Pozneje se je potrdilo, da so bila tedanja svarila Reporterja še kako na mestu – med migrante so se res vtihotapili teroristi in izpeljali več grozovitih pokolov po Evropi. Ne gre za domneve, gre za dejstva. Omenjena poslušalka pa se je na RTV Slovenija tedaj pritožila zaradi »sovražnega govora«, ki naj bi ga z reklamami širil naš tednik. Stopar se ji je nato neposredno opravičil zaradi objave Reporterjevega oglasa! »Niti osebno niti v pogledu uredniške politike se z oglasom, ki sicer ni nastal v naši hiši, ne strinjam.«

Dodal je, da so sprožili postopke, ki bodo omejili možnosti, da bi prihajalo do podobnih, sicer redkih primerov. Stopar torej v imenu nekakšne lažne politične korektnosti izrecno zavrača odpiranje še kako utemeljenih novinarskih tem, kar se kaže posebej v času, ko islamistični teroristi, ki so prišli po balkanski migrantski poti, po evropskih mestih sejejo smrt. In kar je še vsaj tako zavržno kot njegovo politikantstvo – skušal je škoditi poslovnim interesom Reporterja, saj so tedaj tudi v službi za trženje radijskih programov na RTV sporočili, da so »zaznali spornost Reporterjevega oglasa in ustavili objave, takoj ko je bilo mogoče«.