Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Radićeva: Vlada ne ponuja Teš 6 Rusom

Deli na:

Vlada ne ponuja investicije v Teš 6 Rusom, so pa v okviru Japtija pripravili brošuro, v kateri so predstavljene vse investicijske priložnosti Slovenije, med njimi tudi Teš 6, je za POP TV povedala ministrica za gospodarstvo Darja Radić.

Vlada ne ponuja investicije v Teš 6 Rusom, so pa v okviru Japtija pripravili brošuro, v kateri so predstavljene vse investicijske priložnosti Slovenije, med njimi tudi Teš 6, je za POP TV povedala ministrica za gospodarstvo Darja Radić.

Po njenih besedah je bila v Rusiji v brošuri predstavljena tudi ta investicija, vendar interesa zanjo ni bilo.

Pomanjkanje interesa po njenem mnenju sicer ne čudi "glede na to, da je investicija v tem trenutku zagotovo še preveč sporna, da bi kogar koli zanimala".

Sicer pa je šlo pri brošuri Japtija po njeni oceni za "čisto običajno aktivnost, ki jo izvajajo pravzaprav vse države, ki želijo sodelovati z drugimi državami".

Ministrica je glede namere vodstva Teša, da odstavi predsednika podjetniškega sindikata termoelektrarne Branka Sevčnikarja, dejala, da bo moral to potezo utemeljevati direktor Teša Simon Tot. Sicer pa po njenem "očitno obstajajo neki indici, da je šlo pri ravnanju gospodu Sevčnikarja za nezakonite zadeve", zadeva pa se bo verjetno rešila po sodni poti.

Če bo vodstvo novoustanovljene Agencije za upravljanje kapitalskih naložb na čelo Holdinga Slovenskih elektrarn (HSE) postavilo pred časom odstavljenega direktorja Teša Uroša Rotnika, pa bi po besedah Radićeve to pomenilo "blokado vseh informacij". V tem primeru "zagotovo ne bom pogledala proč, ampak bom resno razmislila, kako naprej".

Na vprašanje, ali bo torej v tem primeru razmislila tudi o odstopu z ministrskega položaja, je Radićeva odgovorila: "Tudi ta možnost je na mizi."