Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Psihoterapevt Roman Vodeb: Julija Adlešič se je ujela v past kronanega psihopata

Deli na:
Psihoterapevt Roman Vodeb: Julija Adlešič se je ujela v past kronanega psihopata

Roman Vodeb - Foto: Primož Lavre

Psihoterapevt in psihoanalitik mag.mag. Roman Vodeb je v intervjuju za Reporter pojasnil, v čem se priprti Sebastien Abramov (prej Sebastian Colarič), ki je svoje dekle Julijo nagovoril, naj si z namenom pridobitve zavarovalniške odškodnine odreže roko, razlikuje od serijskih morilcev, kot sta bila Silvo Plut in Metod Trobec.

Zakaj Vodebu svojevrsten fenomen, ko dekle raje za celo življenje izgubi roko kot partnerja, pomeni teoretsko enigmo? Vodeb pojasnjuje, kakšna je lahko bila morebitna kalkulacija Abramova, naslovljena na Julijo.

Izvemo za razloge, čemu bi se moralo Julijo obravnavati kot žrtev in ne kot sostorilko ter kaj vse bi morala storiti država za žrtev psihopata?

Mag. Mag. Vodeb pojasnjuje vpletenost staršev Sebastiena Abramova in kako sta bili porazdeljeni njuni vlogi med odraščanjem Abramova. Kdo je glavni krivec za njegovo psihopatijo?


Vodeb pove, kdaj in pod kakšnimi pogoji  nastanejo serijski morilci, ki so v Ameriki najbolj proučevana klientela ljudi. Na kakšen način bi lahko vsaka družbo poskrbela za normalizacijo, da bi bilo v njej čim manj psihopatov, serijskih morilcev?

Zakaj prihaja do napačnih ocen policistov in kriminalistov o prihodnjih ravnanjih kriminalnih storilcev in zakaj policija ni pripravljena upoštevati mnenja strokovnjakov, tudi mnenja Vodeba o tem, da je v omenjenih primerih treba nujno  uporabiti detektor laži, nato še hipnozo ter nevro-lingvistično programiranje?

Kaj vse mora sovpadati, da pride v neki družbi  do porasta ali upadanja teh kriminalnih anomalij in kje so razlogi, da mag. mag. Vodeb že vrsto let preučuje te primere?

VSE TO IN ŠE VEČ V INTERVJUJU Z ROMANOM VODEBOM V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24