pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Kate Middleton je dobesedno pogrešana! Odkrito.si

Spletne spletke - Je s Kate nekaj hudo narobe?!!

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Prvi sestanek verjetnih bodočih ministrov vlade Marjana Šarca (GLOSA)

Deli na:
Prvi sestanek verjetnih bodočih ministrov vlade Marjana Šarca (GLOSA)

Petorček in Levica so parafirali protokol o sodelovanju. - Foto: Bobo

Šarec: (Bratuškovi, Katičevi) kva je babe zmešane, dol se usedte pa gmah.

Bratuškovi: Kuga boš ti počela? Kot ministrica za infrastrukturo bom gradila progo Brčko- Banovići, pardon, Divača- Koper. Skupaj s Stojanom Petričem. Najino geslo je: mi gradimo progo, proga gradi nas.

Šarec: V redu. Katičeva, ti si bla za obrambo, pa o obrambi nisi imela pojma. A maš o pravosodju kaj pojma? Katič: vsak obtoženec ima pravico do obrambe. Šarec: fenomenalno, ti si ekspert! (se obrne k eni od udeleženk). Dj prnes en sok.

Ona: ampak g. mandatar, jaz sem... Kuga si? Hitr en sok! Jaz sem vendar dosedanja ministrica za okolje Majcnova, bodoča ministrica za kmetijstvo... Prvič slišm zate. Ok, boš ministrica, zdj pa po sok.

Ej Bademajster Počivalšek, kuga boš pa ti počel naprej na ministrstvu za gospodarstvo? Še ne vem, popoldne sem na ministrstvu zmenjen z Janezom Zemljaričem, mi bo povedal. Kva pa je s tabo Erjavc, nekam zamišlen si, a boš zmogu ministrstvo za obrambo? To že, ampak je žena rekla, če bom spet s sabo na novo ministrstvo potegnil Vlasto Vivod, mi nobena samoobramba več ne bo pomagala.

Šarec se obrne Mateji Vraničar Erman: no, stara- nova ministrica za finance. Bomo prodal NLB, al ne? Žal g. Šarec, se bojim, da ne. Iranci razvijajo balistične rakete in grozijo, da nas zravnajo z zemljo, če jim bomo uničili to pralnico denarja. Miro dragi (Cerar, op. p.), ti boš pa u red spravu štalo na MZZ, k jo je pustu Erjavc. A ne da boš? Ja seveda da bom. Moja prva postaja bo Amerika. Samo... Kuga samo? Samo čakam še, da mi odobrijo vizo.

Šarec: Zdj mamo pa še en problem. Noben noče bit minister za zdravje. Ma kdo kakšen predlog? V ozadju se dvigne ena roka. Šarec: kdo si pa ti? Oprostite, varnostnik sem, ampak se mi zdi, da nam ob takšnih pacientih, kot ste tukaj, noben minister za zdravje ne more pomagat.