Revija Reporter
Slovenija

Prvi policist Olaj zaradi razžalitve ovadil novinarja; se bo lotil še ministra Hojsa, ki je policiste zmerjal z lenuhi?

M. M.
1 911

9. feb. 2022 12:19 Osveženo: 12:22 / 09. 2. 2022

Deli na:

Generalni direktor policije Anton Olaj in minister za notranje zadeve Aleš Hojs

Bobo

Generalni direktor policije Anton Olaj je zaradi razžalitve sprožil pregon zoper novinarja Blaža Zgago, ki ga zdaj čaka zaslišanje na oddelku za gospodarsko kriminaliteto.

Zgago preganjajo zaradi zapisov na twitterju, ki naj bi posegali "v čast in dobro ime generalnega direktorja policije ter dobro ime Policije kot državnega organa". Zagrožena kazen za tako dejanje je do šest mesecev zapora.

V tvitih je Zgaga policijo večkrat označil za fašistično, Olaja pa za političnega nastavljenca in oprodo premierja Janeza Janše. Skupaj so kriminalisti pod drobnogled vzeli 35 tvitov Zgage med februarjem in novembrom 2021.

"Poleg tega je gen. direktor policije zaradi čivkov zoper mene sprožil dodatne tri prekrškovne postopke, torej postopke, v katerih bodo brez sodnika odločali njemu podrejeni. Pri tem uporabljajo zakon o javnem redu in miru, ki ureja dogodke v fizičnem svetu in ne na internetu," je včeraj na tvitterju napisal Zgaga.

Olaj se je že pred časom na podoben način lotil predsednika državnega zbora Pavla Gantarja, ki so mu policisti zaradi tvita odmerili plačilo globe 250 evrov. Postopek zoper Gantarja je sicer izpeljala policijska postaja Dolenjske Toplice, s katere komandirjem Tomažem Agničem naj bi bil Olaj prijatelj.

Zanimivo bo slišati odziv direktorja Olaja na izpad notranjega ministra Aleša Hojsa, ki je pred časom policiste zmerjal z lenuhi.