tesno Svet24.si

Najemodajalci bi za enoposteljno sobo radi ...

tone stojko Svet24.si

Izkušen fotoreporter osupel, policaj mu je ...

italija, covid potrdilo Svet24.si

Covid-19 potrdila bodo obvezna za vse delavce v ...

bojan pozar jelincic bobo1 Reporter.si

Bojan Požar ustvarja milijone s portalom v lasti ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Minister Dikaučič, kje je denar iz vaših ...

Katarina Keček in Goran Obrez Odkrito.si

Nov par na slovenski sceni?!

sveča Ekipa24.si

Celotna regija je v solzah! Umrl je največji ...

Slovenija

Provokacija z rdečo zvezdo ni le neokusno, pač pa sprijeno dejanje!

Deli na:
Provokacija z rdečo zvezdo ni le neokusno, pač pa sprijeno dejanje!

Foto: Festival Ljubljana

Ravno v času, ko je Slovenija pred 26. leti krvavela pod tanki z rdečo zvezdo, bodo konec junija na Festivalu Ljubljana organizirali koncert v čast temu totalitarnemu simbolu.

Na Javnem zavodu Festival Ljubljana so se letos odločili za provokacijo ravno v dneh, ko je pred 26 leti komaj rojena neodvisna država Slovenija bila boj za obstanek zoper jugoarmado, katere tanki z rdečo zvezdo so uničevali po naši domovini.

Na dan 29. junija (sicer tretji dan osamosvojitvene vojne) organizirajo v sklopu poletnega Festivala Ljubljana koncert Svetlane Makarovič z gosti z naslovom Nosil bom rdečo zvezdo. Slavili bodo krvavo komunistično revolucijo, pri čemer razglašajo rdeče zvezde za simbol upora in svobode.

Po koncu druge svetovne vojne so vojaki pod rdečo zvezdo na tisoče slovenskih vojnih ujetnikov in civilov »osvobodili« življenja, rdeča zvezda je bila simbol Titovega režima, pod katerim so bile ljudem v desetletjih po vojni sistematično kratene človekove pravice, mnogi so umrli v taboriščih.

Ravno rdeča zvezda je bila tudi simbol, pod katerim je vrh jugoarmade junija 1991 ukazal okupacijo Slovenije

Ravno rdeča zvezda je bila tudi simbol, pod katerim je vrh jugoarmade junija 1991 ukazal okupacijo Slovenije, od strelov pušk in oklepnikov vojakov pod rdečo zvezdo so umirali slovenski pripadniki Teritorialne obrambe in policisti pri obrambi domovine.

Organizirati koncert s slavljenjem tega simbola ravno v dneh, ko je Slovenija pred 26 leti krvavela, ni le neokusno, pač pa sprijeno dejanje. Glede Makarovičeve in njenega zagrenjenega sovraštva je škoda izgubljati besede, velja pa omeniti, da je umetniški vodja in direktor javnega zavoda Festival Ljubljana Darko Brlek, predsednica sveta zavoda pa Jadranka Dakić.

Slednja je nekdanja podžupanja Ljubljane in tesna sodelavka ljubljanskega župana Zorana Jankovića še iz časa, ko je vodil Mercator. MOL je tudi ustanoviteljica zavoda Festival Ljubljana, pri katerem pravijo, »naj rdeča zvezda sije v prihodnost sveta!« Tako kot v Severni Koreji, mar ne?

Loading...