Oleg Prudki Svet24.si

V Ukrajini v bojih ubit boksarski šampion

theo, odtočni jašek Svet24.si

VIDEO: Malega Thea vpričo mame pogoltnil odtočni...

vorsic Necenzurirano

Epilog afere v UKC Maribor: brez kazni za ...

matej tonin oklepnik tank tw mors Reporter.si

Tonin vojsko zapušča v razsulu: večina tankov ...

dirka Ekipa24.si

Grozljivo trčenje na kolesarski dirki! Zgodilo se...

eva-longoria Odkrito.si

Eva Longoria v Cannesu pokazala neverjetno postavo...

simon rožman Ekipa24.si

Senzacija! Simon Rožman zapušča Celje, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Skrajneži iz obeh političnih polov: med rumenimi jopiči identitarci in neonacisti, Kombinatke pa prepevale Internacionalo

Deli na:
Skrajneži iz obeh političnih polov: med rumenimi jopiči identitarci in neonacisti, Kombinatke pa prepevale Internacionalo

Moški na levi je včeraj po Prešernovem trgu paradiral z majico z napisom Thor Steinar, ki jo v Nemčiji nosijo neonacisti in je zato tam prepovedana. - Foto: Bobo

Med tako imenovanimi rumenimi jopiči, ki so motili alternativno proslavo oziroma protiproslavo na Prešernovem trgu, so bili tudi pripadniki skrajno desnega gibanja Generacija identitete.

Eden od mimoidočih je posnel mladeniča z majico z napisom Defend Europe, ki jo nosijo identitarci. Gre za gibanje, ki je blizu SDS, še posebej šefu njenega podmladka Žana Mahniča, državnemu sekretarju za nacionalno varnost.

Na družbenih omrežjih se je pojavil tudi posnetek moškega, ki je včeraj po Prešernovem trgu paradiral z majico z napisom Thor Steinar, ki jo v Nemčiji nosijo neonacisti in je zato tam prepovedana.

Po drugi strani pa smo lahko videli televizijske posnetke na protiprotestu nastopajočih članic ženskega pevskega zbora Kombinat, ki so vreščale komunistično himno Internacionalo.

Foto: Bobo - Članice ženskega pevskega zbora Kombinat so vreščale komunistično himno Internacionalo.

Tako se je na Prešernovem trgu včeraj trlo skrajnežev iz vseh političnih opcij, kar je svojevrstno sporočilo, kje je pristala naša država 29 let po razglasitvi samostojnosti in neodvisnosti.