viktor orban Svet24.si

Orban ne bo podrl Ukrajine, dokler ne zagotovijo ...

REPORTER 39_svet Svet24.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

DSD Necenzurirano

V zasebnem zdravstvu je denar: s prodajo klinike ...

nevenka cresnar pergar pogreb pl Reporter.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

doncic 2 Ekipa24.si

Dončić navdušen! Dobil svoj Nascar dirkalnik, ...

Foto 3 Odkrito.si

Ines Erbus - lepotica, ki se pocrklja na tak ...

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Skrajneži iz obeh političnih polov: med rumenimi jopiči identitarci in neonacisti, Kombinatke pa prepevale Internacionalo

Deli na:
Skrajneži iz obeh političnih polov: med rumenimi jopiči identitarci in neonacisti, Kombinatke pa prepevale Internacionalo

Moški na levi je včeraj po Prešernovem trgu paradiral z majico z napisom Thor Steinar, ki jo v Nemčiji nosijo neonacisti in je zato tam prepovedana. - Foto: Bobo

Med tako imenovanimi rumenimi jopiči, ki so motili alternativno proslavo oziroma protiproslavo na Prešernovem trgu, so bili tudi pripadniki skrajno desnega gibanja Generacija identitete.

Eden od mimoidočih je posnel mladeniča z majico z napisom Defend Europe, ki jo nosijo identitarci. Gre za gibanje, ki je blizu SDS, še posebej šefu njenega podmladka Žana Mahniča, državnemu sekretarju za nacionalno varnost.

Na družbenih omrežjih se je pojavil tudi posnetek moškega, ki je včeraj po Prešernovem trgu paradiral z majico z napisom Thor Steinar, ki jo v Nemčiji nosijo neonacisti in je zato tam prepovedana.

Po drugi strani pa smo lahko videli televizijske posnetke na protiprotestu nastopajočih članic ženskega pevskega zbora Kombinat, ki so vreščale komunistično himno Internacionalo.

Foto: Bobo - Članice ženskega pevskega zbora Kombinat so vreščale komunistično himno Internacionalo.

Tako se je na Prešernovem trgu včeraj trlo skrajnežev iz vseh političnih opcij, kar je svojevrstno sporočilo, kje je pristala naša država 29 let po razglasitvi samostojnosti in neodvisnosti.