spolni odnos, ženska, moški Svet24.si

Gonoreje sodobna medicina še ni izkoreninila

nariban hren Svet24.si

Izkoristimo »penicilin« z domačega vrta in ...

janša Necenzurirano

Zadnji Janšev juriš #kolumna

milan brglez sta3 Reporter.si

Ozadje Brglezove kandidature: kako ga je Golob ...

doncic (2) Ekipa24.si

Dončić se je pokesal in zadel v srce: Sem povsem...

trije prijatelji Njena.si

Exatlon: Tim, Michael in Teo tesno povezani še iz...

zidan Ekipa24.si

Zidane preživel grozljiv padec s konja, skoraj bi...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Skrajneži iz obeh političnih polov: med rumenimi jopiči identitarci in neonacisti, Kombinatke pa prepevale Internacionalo

Deli na:
Skrajneži iz obeh političnih polov: med rumenimi jopiči identitarci in neonacisti, Kombinatke pa prepevale Internacionalo

Moški na levi je včeraj po Prešernovem trgu paradiral z majico z napisom Thor Steinar, ki jo v Nemčiji nosijo neonacisti in je zato tam prepovedana. - Foto: Bobo

Med tako imenovanimi rumenimi jopiči, ki so motili alternativno proslavo oziroma protiproslavo na Prešernovem trgu, so bili tudi pripadniki skrajno desnega gibanja Generacija identitete.

Eden od mimoidočih je posnel mladeniča z majico z napisom Defend Europe, ki jo nosijo identitarci. Gre za gibanje, ki je blizu SDS, še posebej šefu njenega podmladka Žana Mahniča, državnemu sekretarju za nacionalno varnost.

Na družbenih omrežjih se je pojavil tudi posnetek moškega, ki je včeraj po Prešernovem trgu paradiral z majico z napisom Thor Steinar, ki jo v Nemčiji nosijo neonacisti in je zato tam prepovedana.

Po drugi strani pa smo lahko videli televizijske posnetke na protiprotestu nastopajočih članic ženskega pevskega zbora Kombinat, ki so vreščale komunistično himno Internacionalo.

Foto: Bobo - Članice ženskega pevskega zbora Kombinat so vreščale komunistično himno Internacionalo.

Tako se je na Prešernovem trgu včeraj trlo skrajnežev iz vseh političnih opcij, kar je svojevrstno sporočilo, kje je pristala naša država 29 let po razglasitvi samostojnosti in neodvisnosti.