zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Prosti: sindikati gredo novembra na ceste

Deli na:
Prosti: sindikati gredo novembra na ceste

Foto: Bobo

V Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) so danes izrazili nestrinjanje z načinom razreševanja krize v državi. Prepričani so, da predlagani varčevalni in drugi ukrepi vlade niso prava rešitev. Skladno s tem so za mesec november napovedali demonstracije.

Kot je na novinarski konferenci v Ljubljani pojasnil predsednik ZSSS Dušan Semolič, so med drugim zaskrbljeni, ker se je vlada odločila, da reformi pokojninskega sistema pošlje v parlamentarni postopek neusklajeni s socialnimi partnerji.

V tej luči je opozoril, da ima parlamentarni postopek svojo logiko in pravila, ki niso naklonjeni socialnemu dialogu. Spomnil je še, da imajo s temi postopki slabe izkušnje. Skladno s tem po njegovih besedah ne morejo križem rok čakati na december in verjeti politikom, da bodo upoštevali njihove ključne pripombe.

Nestrinjanje je izrazil tudi z nekaterimi drugimi vladnimi predlogi.

Vlada se je minuli teden odločila, da predloga reform pokojninskega sistema in trga dela pošlje v DZ, četudi še nista usklajena s socialnimi partnerji. Premier Janez Janša se je ob tem zavezal, da se bodo še naprej pogajali s sindikati. Po njegovih besedah bo vlada k socialnemu dialogu, ki ga vidi kot vrednoto, zavezana vse do točke, od katere naprej bi odlašanje z odločitvami pripeljalo do škode za državo.