Aleksa Balašević Svet24.si

Balaševićev sin obžaluje vse, kar je storil v ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

To je proruska slovenska novinarka, ki časti Vladimirja Putina in s tem pljuva po žrtvah njegovega režima

Deli na:
To je proruska slovenska novinarka, ki časti Vladimirja Putina in s tem pljuva po žrtvah njegovega režima

Po tem, ko smo nekdanjo dopisnico Dela in RTV Slovenija iz Moskve uvrstili med ljudi, ki v Sloveniji širijo propagando Putinovega režima o vojni v Ukrajini, je Polona Frelih pobesnela in nas žalila na družbenem omrežju twitter. Sama trdi, da je Putin »suverenist, ki skrbi za dobrobit Rusov in vseh drugih narodov, ki živijo v Ruski federaciji«.

V tiskani verziji tednika Reporter smo objavili članek z naslovom Putinovi vojščaki v Sloveniji, v katerem pišemo o ruskih informatorjih v naši državi in o Slovencih, ki širijo Putinovo propagando o vojni v Ukrajini. Ti razlagajo, da je agresijo Rusije na Ukrajino izzval Zahod, predvsem ZDA, da Ukrajina tako ali tako ne more zmagati, da se Ukrajini ne sme pomagati z orožjem…

Med drugim smo zapisali, da se mnogi čudijo tudi Poloni Frelih, bivši dopisnici Dela in RTV Slovenija iz Moskve, ki je zelo očitno na strani agresorja. Do leta 2017 je delala kot urednica slovenske različice ruskega državnega portala Russia Beyond.

V oddaji Faktor na TV 3 je pred nekaj tedni kritizirala slovenske medije, češ da so pristranski – pronatovski in protiruski. Glede Putina je pojasnila, da je zanjo »za Rusijo še zmeraj najboljša rešitev«!? Po njenem je bil očitno zvabljen v vojno v Ukrajini. Dodala je celo, da je v konfliktu pokazal veliko mero zadržanosti.

Po našem članku o Putinovih vojščakih v Sloveniji je pobesnela in si dala duška na družbenem omrežju twitter, kjer je pripela del našega članka, v katerem nekdanji dopisnik iz Moskve Branko Soban meni, da so tudi nekateri Slovenci pripravljeni za denar ali iz ideoloških razlogov ruskim organom dajati podatke zanimive za obveščevalne službe.

Pripela je še del članka, kjer omenjamo njen nastop v oddaji Faktor. Zapisala je: »Lažnive insinuacije Revije Reporter. Prodane duše v drugih vidijo prodance. Profesionalna deformacija prostitutk.«

Ta oster odziv je zanimiv, saj nismo nikjer v članku izpostavili, da naj bi ravno ona prejemala denar od Rusije oziroma od Putinovega režima. Bi si ga pa vsekakor zaslužila. Med drugim je recimo v omenjeni oddaji dejala, da je »Putin avtoritaren voditelj, suverenist, ki skrbi za dobrobit Rusov in vseh drugih narodov, ki živijo v Ruski federaciji«. S tem je pljunila v obraz vsem žrtvam Putinovega surovega režima, ki že več kot 20 let tepta osnovne človekove pravice svojim lastnim državljanom.

Mimogrede, portal Russia Beyond, kjer je bila Frelihova urednica slovenske različice, velja za del medijske mreže Putinovega režima. Je pod okriljem ruske državne tiskovne agencije RIA Novosti.

Očitno se je Frelihova navzela tudi določenih komunikacijskih vzorcev. Tako je pred časom enemu od uporabnikov twitterja zabrusila: »Edino kar obžalujem: da ti nisem plunla v ksiht, ko sem te srečala v živo. Ker si naravnost ogaben!«