Revija Reporter
Slovenija

Projekt Emonika: ljubljanska občina bo šla na roko Madžarom

STA
799

4. jul. 2022 7:54 Osveženo: 8:03 / 04. 7. 2022

Deli na:

Emonika načrt

http://www.masrei.com

Ljubljanski mestni svetniki bodo na današnji seji razpravljali o zazidalnem načrtu za gradnjo Emonike. Občina v gradivu na podlagi pobude investitorja, družbe Mendota invest, predvideva več odstopanj od načrta.

Investitor Mendota invest je v lasti madžarske OTP banke, s spremembami pa mu želi občina olajšati izvedbo na 250 milijonov evrov ocenjene naložbe.

Občina bi tako iz gradiva črtala skoraj vse povezave nad železniškimi tiri. Ne samo nadhoda v dveh etažah, ki bi povezoval južni del kompleksa s poslovno stolpnico ter trgovsko-zabaviščnim in hotelskim delom, ter severni del kompleksa s poslovnimi prostori in stanovanji, temveč tudi povezave z novo železniško postajno dvorano nad tiri in avtobusno postajo ob Vilharjevi cesti. Namesto tega naj bi peš promenade povezale parkovne površine na severnem in južnem delu Emonike.

V Mendoti si želijo tudi razširiti nabor dopustnih dejavnosti z zdravstveno dejavnostjo.

V Emoniki bo skupno 24.500 kvadratnih metrov nakupovalnih in prostočasnih površin, 204 hotelske sobe in apartmaji, 29.500 kvadratnih metrov pisarn, 205 stanovanj v severnem delu kompleksa in 1700 parkirnih prostorov.

mol , seja , svet