stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Priznani kirurg Igor Gregorič pred tednom dni nepreklicno odstopil

Deli na:
Priznani kirurg Igor Gregorič pred tednom dni nepreklicno odstopil

Igor Gregorič je z idejo o NIOSB v UKC Ljubljana naletel na nasprotovanje. - Foto: Bobo

V. d. direktorja Nacionalnega inštituta za otroške srčne bolezni (NIOSB) Brane Dobnikar je danes potrdil, da je predsednik sveta NIOSB Igor Gregorič pred tednom dni nepreklicno odstopil kot predsednik in tudi kot član sveta. Dobnikar je pojasnil, da ima tudi sam že pripravljeno odstopno izjavo.

S svojo odstopno izjavo namerava Dobnikar počakati predvidoma do prihodnjega torka, ko se bo sestal z ministrom za zdravje Samom Fakinom. Slednji se je na Gregoričev odstop namreč odzval s povabilom na sestanek, ki pa se ga Gregorič po Dobnikarjevih besedah ne bo udeležil. Poleg Gregoriča je kot član sveta inštituta odstopil tudi Andrej Robida, je dodal Dobnikar.

Ključni razlog za Gregoričev odstop Dobnikar vidi v blokadi vseh možnosti, da bi udejanjili projekt inštituta. "Minister je dal v dveh nedavnih izjavah za javnost nedvoumno vedeti, da bo imel ljubljanski klinični center v primeru otroške kardiologije in kardiokirurgije možnost popravnega izpita," je spomnil.

"Po ministrovih izjavah ne vemo več, kaj je sploh naša funkcija," je opozoril Dobnikar. Dodal je še, da je Gregorič v odgovoru na povabilo na sestanek ministra le spomnil, da je nepreklicno odstopil kot predsednik in kot član sveta NIOSB. Po odstopih Gregoriča in Robide v svetu ostajata še dva člana.

Kot je sicer minister Fakin dejal na seji parlamentarnega odbora za zdravstvo, ki je bila 16. novembra, se ponuja logična rešitev, da program otroške kardiokirurgije ostane znotraj ljubljanskega kliničnega centra, kjer so se po njegovih besedah v zadnjih mesecih razmere stabilizirale in kjer je kritična masa medicinske stroke, opreme in prostorov.

Dokončno odločitev v zvezi z NIOSB pa naj bi Fakin sporočil okoli 15. decembra.