nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Prižiganje sveč pred sodiščem: »Orožarske afere ni!«

Deli na:
Prižiganje sveč pred sodiščem: »Orožarske afere ni!«

Foto: Primož Lavre

Odbor 2014 je danes znova organiziral prižiganja sveč pred vrhovnim sodiščem. "Danes mineva 26. dan odkar ima Slovenija političnega zapornika in je tako edina država v zahodnocivilizacijskem krogu, kjer so sistematično kršene človekove pravice in temeljne svoboščine prvaka opozicijske stranke Janeza Janše in njegove družine," so ob tem zapisali v odboru. Prižiganja sveč se je znova udeležilo lepo število ljudi.

Aleš Primc je ogorčen: "Pravosodje je zavedlo številne državljane in državljanke, saj mu le ti brezpogojno zaupajo."

"V naši državi imamo 4 monopole, ki obvladujejo Slovenijo: medijski, vzgojno- izobraževalni, gospodarski in sodni," ugotavlja Franc Breznik in dodaja: ""Ko sem šel v tujino, sem mislil, da bo Slovenija država z uspešnim tržnim gospodarstvom. Zmotil sem se."

"Danes se borimo za čast, enotnost in svobodo," poziva Breznik. "Tega po krivici obsojenega človeka je potrebno spustiti na prostost. Amen."

Tino Mamić: "Tukaj sem zaradi svojih otrok, vaših otrok, zaradi svoje domovine, saj imamo v Sloveniji pohabljeno demokracijo." Svari: "Dokler v naši državi ne bo poštenega sodstva, ne moremo govoriti o Sloveniji kot o pravni državi."

Mamić tudi predlaga: "Zahtevati bi morali, da je polovica novinarjev levih in desnih, da je polovica sodnikov levih in polovica desnih."

Branko Grims: "Slovensko pravosodje je neevropsko in predstavlja veliko težavo za Slovenijo."

"Če bi v tej volilni kampanji imeli enako priložnost za predstavljanje programov, bi bile volitve bolj poštene!" je prepričan Grims, ki tudi pravi: "Orožarske afere ni!"

"Na koncu vedno zmagata resnica in pravica in tudi v Sloveniji bo tako! Srečno Slovenija!" je zaključil Grims.

Sporočilo odbora:

Spoštovani!

Odbor za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin - Odbor 2014 dosledno sledi svojemu poslanstvu pri izpolnjevanju zastavljenih ciljev: 1. poziv k sprejemu takojšnje odločitve Vrhovnega sodišča o prekinitvi zaporne kazni za Janeza Janšo in prenehanje manipuliranja predsednika Vrhovnega sodišča v zvezi s tem; 2. odprava neustavne, nezakonite in nepravične sodbe v zadevi Patria; 3. dejanska vzpostavitev vladavine prava, človekovih pravic in temeljnih svoboščin ter uveljavitev demokratične države.

Danes mineva 26. dan odkar ima Slovenija političnega zapornika in je tako edina država v zahodnocivilizacijskem krogu, kjer so sistematično kršene človekove pravice in temeljne svoboščine prvaka opozicijske stranke Janeza Janše in njegove družine.

Z nami bodo danes pred Vrhovnim sodiščem, ob 17.00, svečke prižigali: Franc Breznik, mag. Branko Grims, Tino Mamić in Aleš Primc.

Vljudno vabljeni!
Odbor 2014, 15. 7. 2014