Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Priprti tožilec Stojko je bil zasvojen z igrami na srečo

Deli na:

Soboški tožilec Robert Stojko naj bi zaradi iger na srečo zašel v visoke dolgove, zato si je poskušal pomagati s podkupninami, poroča Pomurje.net. Stojko sicer tudi po pritožbi na odločitev višjega sodišča ostaja v priporu. Bil naj bi v slabem psihofizičnem stanju.

Soboški tožilec Robert Stojko naj bi zaradi iger na srečo zašel v visoke dolgove, zato si je poskušal pomagati s podkupninami, poroča Pomurje.net. Stojko sicer tudi po pritožbi na odločitev višjega sodišča ostaja v priporu. Bil naj bi v slabem psihofizičnem stanju.

Zunajobravnavni senata okrožnega sodišča v Mariboru je zavrnil pritožbo soboškega tožilca Roberta Stojka zoper odločitev višjega sodišča o izreku pripora, je po prejemu pisne odločitev sodišča danes za STA potrdil Stojkov zagovornik Igor Vinčec. Murskosoboško tožilstvo bo danes obiskala generalna državna tožilka Barbara Brezigar.

Vinčec je povedal, da je višje sodišče pripor v soboto odredilo zaradi ponovitvene nevarnosti in nevarnosti vplivanja na priče. Ker prvega razloga zaradi odpovedi Stojka tožilski funkciji in s tem statusu uradne osebe ni več, ostaja le še drugi priporni razlog. Pripor po Vinčecovih besedah lahko traja dokler sodišče ne zasliši vseh prič, na katere bi obdolženi lahko vplival, vendar mora sodišče po mesecu dni znova odločati o pripornih razlogih.

"Ker gre za tri priče, lahko računamo, da bo vse skupaj trajalo največ dva ali tri tedne," je dejal Vinčec in dodal, da možnost pritožbe sicer obstaja z vložitvijo zahtevka za varstvo zakonitosti na vrhovno sodišče, česar pa ne bodo storili, saj ne želijo zavlačevati postopka. Ostalih podrobnosti iz primera in tega, kako se je na sobotnem zaslišanju zagovarjal Stojko, pa njegov odvetnik še vedno ne more komentirati.

Da je osumljeni tožilec vrhovnemu državnemu tožilstvu že posredoval izjavo o odpovedi službi državnega tožilca, so danes za STA potrdili tudi na vrhovnem tožilstvu, kjer bodo njegovo izjavo posredovali ministrstvu za pravosodje. Sicer pa je zaradi tega primera generalna državna tožilka Barbara Brezigar prav danes tudi na obisku na murskosoboškem okrožnem tožilstvu.

Sicer naj bi se Stojko po neuradnih informacijah pred preiskovalnim sodnikom branil z molkom in naj bi bil v slabem psihofizičnem stanju. Kot piše spletna stran Pomurje.si, ki se sklicuje na neuradne, a zanesljive vire, naj bi tožilec v zadnjem času zaradi domnevne zasvojenosti z igranjem iger na srečo zašel v precejšnje dolgove.

Za njegovo domnevno razvado naj bi vedeli ljudje iz murskosoboških pravosodnih krogov, nekateri med njimi naj bi mu celo posojali denar. Da menda tožilec nujno potrebuje denar, naj bi prav tako izvedel eden od odvetnikov obtoženih na sojenju za domnevno preprodajanje kopaliških vstopnic Term 3000, ki naj bi svojemu varovancu predlagal, da tožilca zvabita v past, navaja omenjena spletna stran.

Obdolženca je v soboto zaslišal preiskovalni sodnik v Mariboru in zanj odredil 48-urno sodno pridržanje do odločitve višjega sodišča. To je v soboto za murskosoboškega tožilca, osumljenega jemanja 25.000 evrov podkupnine, na predlog tožilstva odredilo pripor, a se je njegov zagovornik na odločitev višjega sodišča pritožil.

Tožilca so v četrtek prijeli pri prejemanju 25.000 evrov domnevne podkupnine. Sodelavci Nacionalnega preiskovalnega urada so v predkazenskem postopku uporabljali prikrite preiskovalne ukrepe, denar, ki ga je osumljeni prejel kot domnevno podkupnino, pa je bil označen, je v petek povedal direktor Nacionalnega preiskovalnega urada Harij Furlan.