zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Prijeli moška, ki sta v Domžalah poskušala umoriti taksista

Deli na:
Prijeli moška, ki sta v Domžalah poskušala umoriti taksista

Foto: Arhiv Reporterja

Ljubljanski policisti so raziskali dogodek, v katerem sta dva moška v Domžalah napadla taksista in ga huje poškodovala. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja je v priporu 21-letni moški, zoper 22-letnika pa so podali kazensko ovadbo zaradi pomoči storilcu.

Policisti so ugotovili, da je 19. marca voznik taksija omenjena mladeniča, oba slovenska državljana, izpred gostinskega lokala v Ljubljani odpeljal v Domžale. Ko so prispeli na Prešernovo cesto v Domžalah, je taksist izstavil račun za prevoz, pri tem pa ga je 21-letnik z zadnjega sedeža napadel in ga začel udarjati s pestmi, lotil pa se ga je tudi z nožem.

22-letnik je medtem zapustil vozilo in zbežal. Voznik in napadalec pa sta se v vozilu prerivala, pri čemer je žrtvi uspelo napadalca zvleči iz vozila, tako da sta oba padla po tleh. To je opazil mimoidoči in obvestil policijo. Medtem pa se je vrnil 22-letnik in napadalcu pomagal pobegniti, tako da je odrinil taksista, ki je zadrževal napadalca na tleh. Skupaj sta zbežala proti Kersnikovi ulici in se skrila pred policisti na domu 22-letnika.

V kriminalistični preiskavi so ugotovili identiteto obeh moških in na podlagi odredbe sodišča pri njiju opravili hišne preiskave. Pri 21-letniku so med drugim zasegli teleskopsko palico, bokser in kapo z izrezom za oči. Pri 22-letniku pa so zasegli teleskopsko palico in manjšo količino konoplje.

Obema so odvzeli prostost. 21-letnika so zaradi suma storitve poskusa uboja privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. 22-letnika pa so po končanem postopku izpustili, zoper njega pa podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja pomoč storilcu po storitvi kaznivega dejanja, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.