pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Prijateljici Nina Betteto in Mateja Končina Peternel si pomagata do položajev

Deli na:
Prijateljici Nina Betteto in Mateja Končina Peternel si pomagata do položajev

Foto: Bobo

Razkrivamo neverjetne spletke na vrhovnem sodišču, kjer so v ospredje kadrovanja brezobzirno stopile pajdaške klike.

Potem, ko so na sodnem svetu z naknadno skopo in nenavadno obrazložitvijo pojasnili, zakaj se jim vrhovni sodnik Rudi Štravs, ki je sicer dobil podporo na občni seji vrhovnega sodišča, ne zdi primeren za predsednika vrhovnega sodišča, so na tem sodišču popolno pobudo prevzele pajdaške klike.

Najprej se je razširilo, da naj bi bilo rušenje kandidature Štravsa podlaga za nastop Nine Betteto (na sliki), ki bi vstala kot ptič feniks iz pepela njene sramotno neuspešne kandidature za sodnico na Evropskem sodišču za človekove pravice, kjer je zanjo glasovalo le 14 predstavnikov parlamentarne skupščine Sveta Evrope od skupaj 134-ih, ki so glasovali. Zanjo niso glasovali niti socialisti, pri katerih naj bi imela sprva zagotovljeno podporo. S tako popotnico bi Betteto le stežka lahko zasedla položaj na vrhu slovenskega sodstva, zato so začeli strici in tete iz ozadja na vrhovnem sodišču delati v drugi smeri. Lobirajo namreč za kandidaturo donedavne predsednice sodnega sveta, vrhovne sodnice Mateje Končina Peternel. Slednja je zelo dobra prijateljica Bettetove, poleg tega bi šla po poti »pravovernega« predsednika vrhovnega sodišča Branka Masleše, ki je slovensko sodstvo potegnil še globlje v blato.

Peternel Končina je zdaj, očitno v zameno za podporo njej pri naskoku na vrhovno sodišče, začela utirati pot svoji prijateljici Betettovi pri ambicijah slednje po položaju ustavne sodnice. Na vrhovnem sodišču bodo imeli tako naslednji teden v sredo konferenco, na kateri bodo obravnavali predlog Končine, da bi vrhovno sodišče kot kandidatko za ustavno sodnico predsedniku republike Borutu Pahorju predlagalo kar Nino Betteto. Informacijo smo preverili na vrhovnem sodišču, kjer so nam potrdili, da drži. V stilu: če ni bila dobra za Evropsko sodišče za človekove pravice, bo pa menda dobra za slovensko ustavno sodnico. Naslednje leto marca in aprila se izteče mandat štirim sedanjim sodnikom ustavnega sodišča.

Opisane spletke so še en prikaz sprevrženosti odnosov znotraj sodstva, kjer vodilna mesta pogosto ne zasedejo najboljši, pač pa tisti z oznako »primerni« in z najvplivnejšo mrežo prijateljev in znancev.